Secrets de la viticultura i l’enologia

L'Institut Català de la Vinya i el Vi ofereix un curs amb assignatures teòriques i pràctiques (poda, laboratori, anàlisi sensorial) i visites a cellers

Les 160 hores lectives del curs combinen assignatures teòriques i pràctiques. Foto: Rosa Vendrell

Durant tres mesos, de gener a març, 22 persones procedents de diferents disciplines (arquitectura, periodisme, història, turisme, hosteleria, etc) assisteixen a una nova edició del curs Viticultura, Enologia i Tècniques d’elaboració de vins i caves.

Les edats oscil·len entre els 25 i els 65 anys, i procedeixen d’indrets com Esparreguera, Vic, Reus, Catalunya Nord, Cornellà o Subirats. I les assignatures que reben van des dels tipus de cultiu i varietats del raïm, fins a les tècniques d’anàlisis del most i el vi, passant per la microbiologia i els costos de producció.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), amb seu a Vilafranca, ve oferint aquest curs des de l’any 1977 de forma ininterrompuda, i les 160 hores lectives del curs combinen assignatures teòriques i pràctiques (poda, laboratori, anàlisi sensorial) amb visites a cellers.

Concretament, el 15 de març les classes tindran lloc a les caves Eudald Massana Noya, d’agricultura ecològica, de Sant Pau d’Ordal. El viticultor Eudald Massana i l’enòloga Natàlia Duran, mostraran com és el dia a dia en un celler familiar de 30 hectàrees de vinya, que produeix 100.000 ampolles de cava i 20.000 de vi ecològics, on la biodinàmica és la filosofia de treball, juntament amb una aposta valenta per l’enoturisme com a fórmula per descobrir

una infinitat de sensacions al voltant del món del vi.

Nou comentari