Semifinals del concurs ?Millor Sommelier d’Espanya en Cava’

Màlaga acollirà la tercera semifinal el proper dilluns 11 de febrer i Sevilla el dimarts 12 de febrer

Imatge de la semifinal de Saragossa celebrada el 29 d’octubre del 2012 a l’Hotel Palafox. Foto: VADEVI.cat

El Consell Regulador del Cava celebra la tercera i quarta semifinal del concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’ els dies 11 i 12 de febrer a Màlaga i Sevilla, respectivament. L’hotel Barceló de Màlaga serà la seu de la tercera semifinal, que comptarà amb la presencia de sommeliers d’Andalusia Oriental, Ceuta i Melilla. La semifinal de Sevilla tindrà lloc a l’Hotel Ayre i hi participaran sommeliers procedents d’Andalusia Occidental i Extremadura.

El concurs, que està dirigit pel sommelier Juan Muñoz, té com a objectiu la col·laboració en la formació dels professionals del serveis a Espanya i la professionalització del coneixement del cava. Hi podran participar tots els professionals del servei i la venda de vi, escoles d’hostaleria i restauració que estiguin treballant dins el territori nacional.

El desenvolupament del concurs es durà a terme durant una jornada en la qual a primera hora els participants assistiran a una ponència professional sobre el món del cava, impartida per un tècnic del Consell Regulador. A continuació, hi haurà una degustació a cegues que marcarà molt concretament els paràmetres del cava. Els concursants s’han de sotmetre a dues proves: una escrita sobre el món del cava i una degustació a cegues de diversos tipus d’aquest vi escumós. Un cop finalitzades les proves, es lliurarà una beca d’estudis en metàl·lic de 2.000 euros per al guanyador i de 1.000 euros per al segon classificat de cadascuna de les semifinals autonòmiques.

Aquest certamen, de caràcter bianual, es desenvolupa a 12 ciutats i la gran final tindrà lloc al 2014, quan s’escollirà al ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’. Al 2012, es van celebrar les semifinals d’Aragó i Castella i Lleó. Fernando Mora Torrijo, propietari del portal de vins www.thegaragewine.com i col·laborador de Latidos de Vinos, representarà a Aragó i per Castella i Lleó serà Diego Muñoz Gómez, sommelier del restaurant ‘ La Lobita ‘ de Navaleno a Soria.

El jurat està format per tècnics del Consell Regulador del Cava, presidents de les Associacions de la UAES (Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers) i de l’Associació Nacional de Maîtres, així com d’altres professionals. La gran final tindrà lloc el 2014, on s’elegirà el ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’.

Els interessats a participar podran fer-ho a través d’una petició directa al Consell Regulador del Cava o al facebook de la DO Cava i a l’Acadèmia de Sommelieria & Màsters Sommelier d’Espanya (academia@jmrformacion.com). A més, també ho poden fer a través de les institucions següents: Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers ; Associacions de Sommeliers autonòmiques, provincials i locals, Federació Nacional de Maîtres i Professionals de Sala ; Federació Nacional de Professionals de Sala i la pàgina d’informació sobre enologia www.cartavariada.com .

CALENDARI DE FASES CLASSIFICATÒRIES:

2012

Aragó + Navarra. Saragossa va acollir la prova el dia 29 d’octubre del 2012 a l’Hotel Palafox.

Castella i Lleó. Segòvia va acollir la prova el dia 19 de novembre del 2012 a l’Hotel Cándido.

2013

Galícia (Pontevedra)

Canàries (Las Palmas)

Comunitat Valenciana (Alacant)

Catalunya+Balears (Barcelona)

Madrid

Andalusia Occidental+Extremadura (Sevilla)

Andalusia Oriental+Ceuta i Melilla (Màlaga)

Astúries+Cantàbria (Oviedo)

Castella-la Manxa+Múrcia

Euskadi+Rioja (Bilbao o Sant Sebastià)

Nou comentari