VadeVi
Serà obligatori especificar la parcel·la vitícola d’origen en l’entrada de raïm als cellers
  • CA
Taula sectorial dela Vinya i el vi
Reunió de la Taula sectorial dela Vinya i el Vi

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) modificarà l’Ordre que regula el control de la producció vitícola amb la Targeta Vitivinícola a partir de la propera campanya. Aquesta modificació, entre altres qüestions, establirà que el lliurador de collita haurà d’indicar, al celler dipositari de la verema, la parcel·la vitícola d’on prové el raïm. Fins ara, aquest tràmit era voluntari.

Aquests canvis, han estat objecte d’anàlisi i debat en un grup de treball amb tot el sector, creat ad hoc, que s’ha reunit vàries vegades, i que ha presentat les conclusions al conjunt de la Taula Sectorial de la Vinya i el Vi celebrada aquest dijous a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), a Vilafranca del Penedès

Amb el coneixement de la parcel·la vitícola d’origen, es vol perfeccionar la traçabilitat de tot el sistema vitivinícola. A Catalunya, la major part del vi està emparat per una denominació d’origen, i en els seus reglaments es defineixen uns paràmetres de qualitat dels raïms, per poder ser destinats a aquestes indicacions d’origen

La Targeta Vitivinícola, juntament amb el Registre Vitivinícola de Catalunya, es van crear fa uns anys per tal de poder dur un control rigorós i la possibilitat de garantir, cada vegada més, el compliment de la normativa, tenint en compte que la demanda de vins de qualitat catalans creix any darrera any, així com el seu prestigi i reconeixement i cal garantir-ne la qualitat

La Taula també ha decidit posar en marxa un pla de comunicació per informar sobre la nova manera de funcionar a tots els viticultors i cellers. La pròxima verema, els viticultors que desconeguin la parcel·la no podran lliurar el raïm a cap celler de Catalunya

Aquest pla de comunicació, que es posarà en marxa, conjuntament amb DO, sindicats agraris i associacions empresarials vinícoles, es desplegarà en jornades tècniques, cartes, etc. adreçades a tots els viticultors i cellers, amb l’objectiu que tots els operadors estiguin informats d’aquest canvi.

La reunió d’aquest dijous ha estat presidida pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Carmel Mòdol, juntament amb el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig. Ha comptat amb representants de les diferents organitzacions professionals agràries, és a dir, Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), i la Federació de Cooperatives Agràries (FCAC). També hi han assistit per part del sector representants de l’Institut del Cava, de l’Associació Vinícola Catalana i una representació de les Denominacions d’Origen (DO)

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep Ros a març 03, 2018 | 07:40
    Josep Ros març 03, 2018 | 07:40
    Subscripció gratuita

Respon a Josep Ros Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa