Sergi Figueras, «Millor Sommelier Català 2012»

El guanyador del concurs, Sergi Figueras, acompanyat de José Roldan, de l’Associació Catalana de Sommeliers Foto: VADEVI.cat

El sommelier del restaurant Bravo 24, Sergi Figueras, es el nou guanyador del concurs ‘Millor Sommelier Català 2012’, després d’imposar-se a la final, que es va celebrar el passat 4 de juny al Palau de Congressos de Tarragona, davant de divuit concursants més.

El concurs, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers, va constar d’una primera fase amb 30 preguntes sobre varietats vinícoles i geografia vinícola, però també sobre formatges i destil·lats entre d’altres temes, que va servir per triar els tres finalistes i descartar la resta de concursants. Sergi Figueras, junt a Toni Lara i Héctor Angulo van ser els tres escollits per passat a la segona fase

En la segona part del concurs es van realitzar proves consistents en el tast comentat de dos vins; la identificació de cinc productes encertant nom i procedència; la confecció d’un maridatge a partir d’una carta de restaurant gastronòmic; assenyalar els errors d’una carta de vins preparada per a l’ocasió; i el seguiment del protocol d’obertura, decantació i servei d’un vi.

Un cop fetes les proves, Toni Lara, del Restaurant L’Estel de la Mercè” de Lleida i Héctor Angulo, sommelier de Vila Viniteca de Barcelona van quedar finalistes, mentre que Sergi Figueras , Sommelier del restaurant Bravo 24 de Barcelona (Hotel W) va ser proclamat campió.

Nou comentari