VadeVi
Set cooperatives venen 2.000 ampolles de vi en dues hores al centre de Barcelona a preu de celler

El que cobren els pagesos per un producte i el que acaben pagant els consumidors no té res a veure. Així ho han volgut deixar clar Unió de Pagesos amb un acte de protesta al centre de Barcelona aquest dimarts al matí. Els ciutadans han pogut comprar diferents productes com fruita, fruits secs, oli i vi a un preu molt rebaixat respecte al que estan acostumats.
[[frase]]
Pel que fa al vi, s’han venut “unes 2.000 ampolles en dues hores”, segons ha explicat Josep Marrugat membre de l’executiva del sector de la vinya i el vi d’Unió de Pagesos. Marrugat assegura que no han donat a tastar el vi perquè només han tingut temps de vendre: “ha estat un èxit, la gent se’ns tirava a sobre”. En total hi han participat fins a set cooperatives – Covides, del Penedès; Vilarodona, de Tarragona; Gandesa, Bot i Corbera d’Ebre, de la DO Terra Alta; Falset del Priorat i Capçanes de la DO Montsant- i algun pagès que ell mateix vinifica el raïm i envasa el vi en un celler petit com Mas Arrels d’Ar, de la DO Catalunya i Pardelasses, del Priorat.

Marrugat ha explicat que en el cas del vi, que és un producte elaborat, no es nota tant la diferència de preu com en el cas de productes frescos, però que la iniciativa ha servit per promoure els vins de les cooperatives, que són les marques dels pagesos. De totes maneres denuncia que el quilo de raïm es paga a només uns 25 cèntims mentre que, segons estudis de costos que s’han fet, cada quilo de raïm costa 0’40 cèntims de produir: “Per fer una ampolla de 75 cl. de vi, cal un quilo de raïm i amb els preus a què es venen les ampolles es podria pagar traquil·lament a 40 cèntims el quilo”.

Les ampolles de vi s’han venut a diferents preus d’entre 2 i 7 euros. El quilo de pomes a 0’40 euros, el de préssecs as 0’60 i 150 grams d’avellana torrada a 1’20 euros.


A l’acte de protesta hi han participat set cooperatives i algun celler petit FOTO: UNIÓ DE PAGESOS


En dues hores s’han venut unes 2.000 ampolles de vi FOTO: UNIÓ DE PAGESOS


Els pagesos han donat a conèixer les diferències de preu entre el que ells compren als establiments i el que reben els pagesos FOTO: UNIÓ DE PAGESOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa