VadeVi
Set productes catalans candidats a la llista dels 100 millors aliments del món

Set productes catalans han estat seleccionats per l’associació Elite Gourmet com a candidats a la llista dels 100 millors productes alimentarisd el món. Entre aquests set productes hi ha dos caves i un vi rosat. Es tracta del Gran Brut Allier del celler Sumarroca (Subirats), el cava Elyssia de Freixenet (Sant Sadurní d’Anoia) i el monovarietal de merlot Petjades 2009 de Caves Torelló (Sant Sadurní d’Anoia). A més també s’ha escollit l’oli d’oliva verge extra Arbosana de La Boella, elaborat amb una de les olives més antigues i menys utilitzada, els capritxos de iogurt del Pastoret; l’aigua Vichy Catalán i l’aigua Font d’Or Maximum.

Elit Gorumet és una associació que pretén promoure els productes gourmets i distingir-los de la resta, i per això atorga el primer segell que defineix aquesta categoria d’aliments i begudes. Segons l’associació “el mercat gourmet és un mercat en auge i té una oferta tan àmplia que el concepte ‘gourmet’ s’ha tornat confús”. Segons Elit Gourmet, perquè un aliment sigui considerat com a gourmet ha de ser el millor en la seva categoria i complir almenys alguns d’aquests requisits: caràcter únic, processament particular, disseny i oferta limitada.

Aquests set productes catalans, que segons Elit Gourmet compleixen algunes d’aquestes característiques, competiran per a figurar entre la llista dels 100 millors productes alimentaris del món. Així ho han explicat els responsables d’Elit Gourmet durant la presentació al FAD Barcelona. De fet, el President de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, Miquel Espinet, assegura que avui dia la relació entre disseny i gastronomia és fonamental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa