VadeVi
Setze cellers i 28 vins DO Priorat a l’edició de 2010 de Tasta Porrera

Els cellers de Porrera ja frisen per començar l’edició 2010 de la mostra gastronòmica i de vins locals Tasta Porrera, que se celebra a la plaça de Catalunya d’aquesta vila de la DOQ Priorat.

Es preveu que un total de 16 cellers ofereixin tastos de diferents vins que tenen en el mercat a l’actualitat. Seran 28 vins els que es podran tastar aquest dissabte, dia 13, a partir de les 11 del matí. A més, cinc establiments del poble disposaran de racions de degustació de diversos plats, com ara el senglar, la truita amb suc, la botifarra amb fesols o els caragols.

Durant el Tasta Porrera, els cellers locals disposaran d’un punt de venda dels vins que s’ofereixen a degustació, amb la possibilitat d’adquirir-los amb un descompte només vàlid durant aquesta jornada. Els tiquets de tast permeten 12 degustacions a un preu de 10 euros, mentre els tiquets de menjar es vendran a 7 euros i seran vàlids per adquirir tres racions.

Tasta Porrera 2010 s’afegeix a les diverses celebracions que durant l’any es fan a la DOQ Priorat per difondre els vins dels diferents pobles. Recentment s’han fet la Festa del Vin Blanc de La Morera i Scala Dei (a Scala Dei el passat 31 d’octubre), la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga a Poboleda (el passat 4 de setembre) i la Nit dels Vins de Torroja (el passat mes d’agost). Aquestes celebracions populars representen una ocasió de conèixer els trets més propis dels vins de les localitats de la DOQ Priorat. La tipicitat dels vins locals de la DOQ Priorat és una de les característiques més reconegudes pels experts d’arreu del món.

La DOQ Priorat és l’única reconeguda a Catalunya com a Qualificada i una de les dues úniques que existeixen a l’estat espanyol, d’acord amb els requisits de qualitat i sistemes de producció que se segueixen en aquesta zona vitivinícola.


La mostra se celebra a la Plaça de Catalunya FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa