VadeVi
Sílvia Pérez-Cruz ha estat la guanyadora del segon Premi Miquel Martí i Pol patrocinat pel Celler Vall Llach

El premi especial del jurat , que correspon a la segona cançó més votada, ha estat per Joanjo Bosk i Ignasi Bosch, per la cançó “Beatus Ille”, de Josep Palau i Fabre, del disc “En el temple del vent. Joanjo Bosk canta poetes”

El jurat ha estat format per l’escriptor Emili Teixidor, Lluís Llach, Lluís Gendrau, editor del Grup Enderrock, Lluís Marassé, periodista i promotor musical i Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya.

Al premi s’hi han presentat 470 cançons, de les que vint han estat pre-seleccionades. Alguns dels finalistes més coneguts han estat Maria del Mar Bonet amb un altre poema de Maria Mercè-Marçal, Josep Tero, amb un poema de Carles Fages de Climent i Verdcel amb una obra de Joan Brossa.

Segons Lluís Gendrau, hi ha voluntat d’editar un disc amb el treball d’aquests vint finalistes, que aniria acompanyat d’un llibre amb els poemes i que es podria distribuir a escoles, per apropar la poesia als més joves i també es posaria a la venda. Emili Teixidor va agrair als compositors, en nom de poetes i escriptors “que d’aquesta manera es puguin fer populars poemes que d’altra manera només es trobarien en antologies”


FOTO: MARTA PICH LA CANÇÓ GUANYADORA HA ESTAT “COVAVA L’OU DE LA MOT BLANCA” SOBRE UN POEMA DE MARIA-MERCÈ MARÇAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa