VadeVi
Sis de cada deu consumidors té en compte si el producte és català a l’hora de comprar-lo

Els productes catalans estan ben valorats per la població ja que un 63,4% dels consumidors considera que és un punt a favor a l’hora de comprar-los. Així ho ha comunicat la Fundació pel Món Rural, una dada que es desprèn de l’Enquesta de Percepció del Món Rural. Aquest és el quart any que la fundació duu a terme l’enquesta amb el suport del Departament d’Agricultura i Acció Rural (DAR).

L’enquesta, feta telefònicament a 1200 persones entre el 23 d’abril i el 15 de maig d’aquest any, també revela que gairebé el 80% dels catalans considera que és important que Catalunya produeixi els aliments que consumeix i que el 95% creu que la venda directa de productes agroalimentaris és una activitat que cal potenciar. Consideren que això beneficiaria tant als productors com als conusmidors. A més, els consumidors mostren un grau de confiança vers els productes artesans molt elevat: 86,4% hi tenen molta o bastant confiança.

En relació al preu dels aliments, el 50% de la població catalana creu que el preu dels aliments ha pujat més del que la societat pot assumir; però és un percentatge molt menor comparat amb els resultat de l’enquesta del 2008, on un 94,9% de la població va considerar que els preus havien pujat més del que la població podia assumir.

El paisatge rural
D’altra banda, 9 de cada 10 catalans consideren que l’agricultura és una activitat bastant o molt necessària per al desenvolupament del país, (95,1%), que ajuda al desenvolupament econòmic i social dels pobles petits (94,8%) i que permet conservar el territori i el paisatge (92,9%).

En aquest sentit només un 23% dels enquestats aposta per l’equilibri entre la protecció del medi ambient i el desenvolupament econòmic, mentre que el 51% es partidari de posar per davant la protecció de medi i el 23,4% de posar per davant el desenvolupament econòmic. En el medi rural els favorables de prioritzar la protecció del territori és menor a la mitjana (46,8%) i la de prioritzar el desenvolupament econòmic major (25,9%).


Els consumidors catalans valoren els productes locals FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa