Sitges aposta per la malvasia

Del 3 al 9 de desembre s'oferiran maridatges dels vins del Celler de l'Hospital de Sant Joan Baptista a una quinzena de bars i restaurants sitgetans

Del 3 al 9 de desembre, una quinzena de bars i restaurants sitgetans oferiran tapes i menús amb plats elaborats i/o acompanyats de productes del celler de l’Hospital Sant Joan Baptista en la que serà la 1a Setmana de la Malvasia de Sitges.

Restaurants com La Nansa, La Salseta, Pic Nic, Iris Gallery, El Mascarón i Xampú Xampany maridaran els seus plats amb el Blanc Subur, la Malvasia Dolça i Seca o l’escumós Monembasia. Els establiments elaboraran menús especials per a l’ocasió, que s’acompanyaran dels productes del celler de l’Hospital i que inclouran plats cuinats amb malvasia dolça o seca.

Altres establiments com La Kassoleta, Sports Bar, El Cable, Roy, Pic Nic, Eguzki, Taberna Guria, L’Avinyet i Cañateca Prado, oferiran tapes elaborades expressament per a l’ocasió, acompanyades de copes de Blanc Subur 2012 per un mòdic preu. El Gremi d’Hostaleria de Sitges s’afegeix així als actes de commemoració del Centenari de l’Hospital, que ja han superat l’equador de celebracions.

La branca de pi penjada a la porta

La branca de pi és un símbol de la història vinícola de Catalunya; tots els cellers, quan ja tenien el vi novell, penjaven a la porta del seu establiment una branca de pi, així els consumidors i amics del vi, sabien que ja podien comprar el nou vi de l’any.

Els vins del celler de l’Hospital Sant Joan Baptista

Tots els vins que elabora el celler l’Hospital Sant Joan Baptista s’elaboren única i exclusivament amb raïm de la varietat autòctona malvasia de Sitges, procedents de vinyes d’aquesta localitat.

El Blanc Subur és un vi blanc sec 100% Malvasia de Sitges. De color daurat pàl·lid i quadre aromàtic molt ampli, amb notes de fruites i de flors mediterrànies. Agradable i voluminós en boca, on l’acidesa el fa fresc i amable.

La Malvasia de Sitges Dolça, és un vi licorós de Malvasia de Sitges, envellit en bóta de castanyer. De color ocre, amb tons ataronjats i torrats suaus. Complex en aromes, amb notes de fruits secs torrats, herbes aromàtiques mediterrànies i fruites madures. Pas de boca molt llaminer, però alhora fresc i àcid.

La Malvasia de Sitges Seca és un vi sec, 100% Malvasia de Sitges, fermentat i envellit en bóta de castanyer. És de color ocre, amb tons ataronjats i torrats suaus. Complex en aromes, molt marcats d’herbes aromàtiques mediterrànies, notes de prunes, figues i fruits secs torrats. Pas de boca sec, però alhora suau, agradable i sedós. És mineral, fresc i àcid al paladar.

El Monembasia és un vi escumós elaborat pel Mètode Tradicional, monovarietal de Malvasia de Sitges. És de color daurat amb tons torrats. Carbònic ben integrat. Bombolla fina i persistent. Complex en aromes, amb notes àcides de cítrics, de pera i poma verda. Més marcats, aromes florals i d’herbes aromàtiques del Garraf, romaní, farigola i flor de Sant Joan, amb notes de camamilla i flor d’ametller, amb final anisat. Elegant i agradable al pas de boca, voluminós, untuós i persistent.

Nou comentari