Slow Vitis acull prop de 300 persones durant el diumenge, una xifra molt ben valorada per l’organització

Una mostra de prop de seixanta cellers que fan vins ecològics, biològics, naturals i biodinàmics han donat a degustar els seus productes al públic aficionat i al públic professional durant diumenge i dilluns

De moment encara no se sap el nombre total de visitants a la tercera edició de l’Slow Vitis, una mostra de vins ecològics, naturals i biodinàmics de diferents llocs del món, organitzada per Slowfood. Rosa Solà, presidenta de l’organització a Catalunya, assegura que “durant el diumenge van assisitir més de 250 persones”, una xifra que considera positiva tenint en compte que hi havia altres activitats a Barcelona com el Saló de l’Automòbil i que era dia de grans esdeveniments esportius com la Fórmula 1 i el partit contra el Villareal en què el Barça podia guanyar la lliga.

Els visitants van poder tastar vins i caves dels cellers, la gran majoria catalans, a més de partiicpar en les tallers i degustacions dirigides sobre el suro, la malvasia de Sitges o de xacolís d’Àlava.

Durant la jornada de dilluns es duran a terme tres taules rodones, dirigides a professionals. La primera sobre els vins biodinàmics, un sistema de producció -considerat fins i tot una filosofia d’agricultura- que va més enllà de l’ecologisme, ja que, a banda de no utilitzar adobs, ni pesticides de síntesi, es basa en el triangle “home- terra-cosmos”. Alguns dels seus productors es guien pels cicles lunars a l’hora de fer actuacions en la vinya i a l’hora de veremar. Moderada per Joan Gómez Pallarès, tastador i escriptor, la taula rodona ha comptat amb la presència de Josep Maria Albet i Noya, enòleg amb més de 30 anys d’experiència en vins ecològics, Didier Soto, enòleg de Mas Estela a la DO Empordà que fa vins biològics des del 1999 i Joan Ramon Escoda, d’Escoda i Sanahuja, un dels tres únics productors de vins naturals a Catalunya. A la tarda es farà un tast de Garganega, una variedad italiana, un taller sensorial sobre el suro, i un maridatge de vins autòctons i embutits autòctons ecològics.

Aquest any l’Slow Vitis s’ha celebrat per primera vegada al centre cívic Convent de Sant Agustí al barri gòtic de Barcelona.


Gairebé una vintena de persones han assistit a la taula rodona sobre vins biodinàmics FOTO: VADEVI.cat


Didier Soto i Josep Maria Albet i Noya durant la taula rodona sobre vins biodinàmics FOTO: VADEVI.cat


La tercera edició de l’Slow Vitis s’ha celebrat al pati del Convent de Sant Agustí FOTO: VADEVI.cat


Joan Ramon Escoda, Joan Gómez Pallarès, Didier Soto i Josep Ma. Albet i Noya durant la taula rodona de l’Slow Vitis FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari