VadeVi
Slow Vitis, una aposta pels vins ecològics, naturals, autòctons i biodinàmics

“Promoure i defensar els productes alimentaris bons, nets i justos”, aquesta és la filosofia de Slowfood, tal com explica la presidenta de la delegació local catalana Rosa Solà. No es dediquen exclusivament al sector vinícola, però els vins són un producte molt important i destacat per aquesta organització internacional de caràcter voluntari. És per això que han organitzat la tercera edició de l’Slow Vitis, després d’una aturada l’any passat, per motius personals de les organitzadores.

Durant dos dies sencers, diumenge i dilluns de onze del matí a vuit del vespre, tothom qui ho vulgui -tant professionals com aficionats- poden passar pel Convent de Sant Agustí i degustar vins de diferents llocs del món. “La gran majoria són catalans, però també tenim cellers de Balears, dos cellers grancesos, dos d’italians, un d’Alacant i cinc cellers d’Àlava, que és la regió convidada d’aquest any”, explica Rosa Solà. La organitzadora explica que “els xacolís ecològics i la malvasia de Sitges són els dos productes destacats d’aquesta edició”, que estan protegits per Slowfood per la seva debilitat i perquè estan amenaçats.

Tot i que Slow Vitis està obert a tot tipus de públic els dos dies, les conferències, tastos i taules rodones de dilluns estan pensades per a professionals i, en canvi, les de diumenge, per al públic en general. La oferta de tallers i degustacions -per als quals cal fer una inscripció al mateix moment- inclou un taller sensorial sobre el suro, un tast de malvasia de Sitges i xacolís d’Àlava, una taula rodona sobre els vins biodinàmics i un tast de Garganega, una varietat de raïm italiana.


La regió convidada és Àlava però la majoria de vins de l’Slow Vitis són catalans FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa