A partir de l’any que ve la Cambra de Comerç de Sabadell, el Gremi d’Hostaleria i l’Associació de Cata de Vins d’Espanya oferiran un curs per formar sommeliers a la ciutat i comarca.

Amb un programa de 230 hores teòriques a través d’un campus virtual i un intensiu de 15 dies de pràctiques que culminaran amb una estada a un dels restaurants de la zona, aquesta nova formació vol arribar a “professionalitzar el personal de l’hostaleria i a l’alumnat que es vol incorporar a aquest món oferint un servei de qualitat”, tal com va explicar el delegat de l’Associació Cata de Vins d’Espanya, Josep R. Minguell. Ell ha estat un dels principals impulsors d’aquesta iniciativa, que apareix a uns preus competitius comparat amb la resta de cursos d’aquesta especialització de l’estat, tots títols de formació pròpia.
[[frase]]
Per part del Gremi d’Hostaleria el seu president, Jordi Roca, va aplaudir la col·laboració entre les tres entitats per impulsar una iniciativa que anirà com anell al dit als seus agremiats. I és que podran “explicar les particularitats dels vins i explicar-les als nostres clients”, un fet que valoren que millorarà el servei que ofereixen i contribuirà a augmentar el gaudi d’un bon plat amanerat amb el seu vi corresponent, entre d’altres. És a dir, es guanyaran punts en el servei perquè l’ideal és que el personal de l’establiment sigui capaç de prescriure el tipus de vi que potencia més el menjar que s’ha escollir d’entre tots els de la carta.

D’altra banda, des de la patronal de comerciants el seu president, Antoni M. Brunet, va explicar que la seva implicació ve motivada perquè es tracta d’un projecte formatiu que contempla trets “culturals, d’oci i econòmics”. De moment s’ha signat una estreta col·laboració per una edició, però Brunet ja va deixar clar que ja estampat la seva rubrica en un conveni “esperant que es reediti en moltes més edicions”.


D’esquerra a dreta, Antoni Maria Brunet, Jordi Roca i Josep R. Minguell segellant el nou acord brindant FOTO: CRISTINA FORÉS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa