VadeVi
Sommeliers suecs visiten les principals zones productores de cava
  • CA

Cinc professors de reconegudes escoles de someliers i un periodista suecs han visitat aquesta setmana les principals zones i cellers productors de Cava durant una missió comercial organitzada per l’Institut del Cava i l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX). La visita, que va començar dilluns passat a Vilafranca del Penedès amb un sopar maridatge en l’Hotel Casa Torner i Güell, ha recorregut en els quatre dies de durada nou cellers representatius del món del cava: Mont-Marçal Vinícola, Sumarroca, Raventós i Blanc, Parés Baltà, Codorniu, Recaredo, Vilarnau i Freixenet”. En cada un dels cellers han pogut tastar diferents caves i apreciar i conèixer de primera mà les particularitats i característiques d’aquest vi espumós. A través d’aquestes visites i de les cates realitzades, el grup de professionals suecs va poder acostar-se a tot el que engloba el procés d’elaboració del cava davant el qual va mostrar, segons els organitzadors, un gran interès i curiositat.

L’objectiu d’aquesta missió comercial és incrementar el coneixement sobre aquest producte entre els futurs professionals, els alumnes de les diferents escoles de sumilleria. Entre elles es troba l’Escola Superior de Gastronomia BUC Ltd., especialitzada en el sector hoteler, de la restauració i turisme, la Sommelierskolan de la ciutat de Malmö, única del sud de Suècia, l’escola Vinkällan, que imparteix cursos en ciutats com Estocolm, Gotenburg o Copenhaguen i l’Escola d’Hostaleria i Arts Culinàries en Grythyttan de la Universitat d’Orebro. Per la seva banda el periodista Jerker Arrehnius ha col·laborat en diverses revistes especialitzades en vi de Suècia i Austràlia i té una àmplia experiència dintre del mercat internacional del vi.

Aquesta acció de l’Institut del Cava s’emmarca en una estratègia per implantar i consolidar el consum de cava als països nòrdics d’una forma estable i no lligada a determinades èpoques. I pel que sembla està funcionant: el consum de Cava a Noruega, Suècia i Finlàndia ha crescut, en el període comprès entre 2008 i 2009, al voltant d’un 10%. En el cas de Suècia, s’ha arribat a exportar dos milions d’ampolles de cava

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa