Taller pràctic de conreu ecològic de ceps i parres per autoconsum

Com fer-se el raïm un mateix, tant per al consum de fruita com per a l'elaboració de vi

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) organitza un curs on s’ensenyarà com plantar i tenir cura de parres i ceps per a la producció de raïm per a l’autoconsum.

També es parlarà de la formació de la planta, poda, prevenció i gestió de plagues i malalties, varietats més adients pel consum de la fruita o per fer most i vi.

Es Combinarà teoria i pràctica, i es durà a terme a la Masia de les Torres de Selma, a l’Alt Camp, en una finca de 36 hes amb arbres fruiters, bosc i vinyes, amb les que elaboren el seu propi vi.

La Gepec és una Entitat de defensa de la natura i ecologista que actua a les comarques de Tarragona (Catalunya) en àmbits diversos. Projectes, activitats, comunicats, revista «L’Aguait»

El col·lectiu Xicòria, ubicat a Barberà de la Conca, treballa en xarxa en les diferents iniciatives de transformació social. Un dels seus tres eixos de treball és l’horta ecològica.

Fitxa tècnica de l’activitat:

Dissabte, 17 desembre 2011

Monitor: Joan Franch (viticultor ecològic-biodinàmic)

Horari: 9 a 17

Lloc: finca Les Torres de Selma, situada al Pla de Manlleu (Alt Camp)

Preu: 15 euros socis / 30 euros no socis

Continguts:

La importància del sòl i la seva fertilitat.

Morfologia de ceps i parres.

Poda de formació i de manteniment.

Prevenció i gestió de malalties i plagues.

Quines varietats i per quins usos.

Tast de vi de la finca.

Material a portar:

Paper i llapis per prendre notes, roba i calçat per treballar al camp, guants, barret o gorra, esmorzar, dinar i aigua.

Informació i inscripcions:

Tel 977.331.142.

Correu electrònic: secretaria@gepec.org

Web: www.gepec.cat

Adreça: Prat de la Riba, 18 – 2n REUS (dimecres i divendres de 9 a 13 i dimarts i dijous de 17 a 20)

Si no sou socis o és el primer cop que feu activitats amb GEPEC-EdC, heu de facilitar les vostres dades: nom, 2 cognoms, població i un telèfon de contacte.

Nou comentari