Divendres al vespre l’Associació Molinenca de Tast va fer un acte al local d’ERC a Molins de Rei, el que usen habitualment, i la disponibilitat del qual va fer possible el naixement d’aquesta associació. Són un grup d’aficionats al món del vi que solen fer una activitat mensual al local esmentat o bé visites a cellers o elaboradors de productes gastronòmics artesans.

El de divendres va ser un tast que els mateixos participants -uns vint, que van omplir el local- van definir com de “nivell avançat”. Es tractava de tastar “a cegues” sis vins negres monovarietals. Jordi Munt, l’enòleg de Tic Tac Drinks -o Vinalium, com es diu l’empresa des de fa poc-, va seleccionar els vins i va dirigir el tast. En un to distès anava preguntant als participants sobre les característiques de cada vi: És un vi molt fosc o més aviat transparent? D’aromes molt intenses o més aviat curtes? I a la boca, molt dur o suau i vellutat? Amb el que la gent anava contestat i amb el que aportaven espontàniament, es treien conclusions, fins que es destapava l’ampolla i es descobria el misteri.

Es van tastar tres vins catalans i tres de forans. La nota exòtica la va posar el xilè Santa Digna, elaborat amb la varietat carménère per l’empresa catalana Torres. El que menys va agradar, per astringent en excés, va ser el Rosum 07, un ull de llebre (Tinta de Toro). El penedesenc Torre del Veguer cabernet sauvignon va despistar per la gran finor, quan d’aquesta varietat se n’espera molta potència, mentre que sobre el prioratí Mas Plantadeta, de garnatxa, l’opinió general va ser que li faltava un temps en ampolla per acabar d’expressar tots els matisos. Va agradar molt el sirà aragonès de Reino de los Mallos, del qual Mercè Martínez, vicepresidenta de l’associació, va dir que no responia a l’estereotip d’aquesta varietat i que resultava més fi a la boca de l’esperat.

El més ben valorat va ser l’Abadal 5 Merlot, del pla de Bages, amb un bon equilibri entre complexitat, força i elegància. Però els guanyadors d’aquesta nit van ser els vint assistents, que per 12 € van aprendre que el vi és cultura i tradició, passant-s’ho bé. Ningú s’engresca a crear altres associacions com aquesta?


JORDI MUNT EN UN MOMENT DEL TAST DE MOLINS DE REI FOTO: XAVIER MONTSERRAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa