Tast amb danses tradicionals a Caves Bohigas

El celler de Caves Bohigas d’Òdena (Anoia), acollirà els mesos de juny, juliol, agost i setembre l’activitat de “Vetllada tradicional a la masia”, un espectacle de danses tradicionals catalanes i música popular en directe adreçat principalment a turistes, però també a la població local. Aquesta activitat, presentada a la passada edició del Saló Internacional de Turisme de Catalunya, neix amb l’objectiu de difondre les arrels de la cultura i tradicions catalanes a través de la música, la dansa, la cuina i el vi.

En concret, consisteix en un espectacle de danses tradicionals catalanes (des del Ball Pla del Maresme a l’Espunyolet del Berguedà o la sardana de l’Empordà), interpretades per un grup de joves artistes professionals, amb música popular en directe en un entorn inèdit, com és la finca de Can Macià de Caves Bohigas –datada del segle XIII-, situada a l’enclavament privilegiat de la conca de l’Anoia, a Òdena.

Els artistes que interpreten els balls tradicionals duen vestits dissenyats basant-se en el vestuari original que s’emprava antigament, i són dansaires del Centre de Dansa Tradicional Catalana de Cal Espona, de Rubí. L’orquestra, formada per set instrumentistes de reconeguda trajectòria musical, interpretarà diverses peces amb instruments tradicionals com la tenora, el flabiol o el tible.

L’activitat de la Vetllada també inclou una visita guiada a la finca de Can Macià, que, amb més de 800 anys d’història, ha estat declarada com a patrimoni d’interès històric i artístic per la bellesa de les seves edificacions, i al seu entorn. Igualment, l’activitat també contempla un sopar pels assistents de plats i receptes típicament catalanes elaborades pel Restaurant Cal Ble (Igualada), i un tast de vins i caves Bohigas acompanyat d’una visita al celler.

Nou comentari