Vins i Licors Grau (Palafrugell) va acollir l’últim dels tastos per seleccionar i puntuar els més de 150 vins que s’inclouran en la Guia d’Enoturisme de l’Empordà, actualment en procés de redacció. Fins ara ja s’havien tastat i valorat més d’un centenar de vins de la DO Empordà, en tastos que s’havien anat fent a la viniteca La Fundició (Girona).

Aquest últim a Vins i Licors Grau ha estat especialment singular perquè s’hi han incorporat també vins i caves del Baix Empordà, l’Alt Empordà i alguna altra comarca gironina que no són necessariament registrats en la DO Empordà, com són per exemple Vins de Taller, Pago Diana, Ecocci, Clos d’Agon i Ses Vernes, o com és el cas de Mont-Ferrant per als caves.

Aquesta sèrie de tastos s’han desenvolupat en quatre sessions que han estat dirigides per Agustí Ensesa, organitzador del Giroví, i per Gisela Solà, sommelier de La Fundició. La metodologia ha estat fer tastos a cegues amb sommeliers de les associacions de restaurants de la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent, que col·laboren en l’edició de la guia conjuntament amb uns 40 cellers de la zona.

També han participat en aquest últim tast altres sommeliers, com Pere Palmada (Mas de Torrent), Clara Isamat (restaurant Pera Batlla), Clara Antúnez (Hotel Costa Brava) i Eduard Carles, a més de prescriptors com Lluís Murias, membre del grup TastemTot i impulsor del portal de reserves d’enoturisme www.rutesdelviemporda.com.

A més, aquest últim tast va comptar amb la col·laboració especial de Jordi Grau i Eduard Solà, que a més d’incorporar-se a l’equip de tastadors van ser els organitzadors i els amfitrions a Vins i Licors Grau.


Tast de 150 vins de la DO Empordà FOTO: Lluís Tolosa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa