Com pot una copa influir en un vi? Com potencia les característiques dels vins i caves d’un vi determinat un tipus concret de copa? Tot això és el que pretén donar a conèixer l’Acadèmia Tastavins amb el tast de copes que proposa per aquest dijous al vespre a Barcelona. I és que l’Acadèmia, tot i ser una entitat del Penedès, organitza periòdicament activitats a la capital catalana perquè interpreta que aquesta és una bona manera de donar a conèixer els vins del Penedès a la ciutadania.

Aquesta vegada, l’experiència és lleugerament diferent perquè el que es tastarà no són pròpiament els vins sinó l’efecte que tenen determinades copes sobre un vi concret. Dirigirà el tast Jaume Balaguer, expert de Riedel, un dels fabricants de copes amb més prestigi de tot el món.

El tast, que començarà a quarts de nou del vespre, és obert a tothom però cal reservar prèviament la plaça a través de l’Acadèmia. El cost és de 25 euros i 20 euros pels acadèmics i inclou el tast i un sopar informal al mateix restaurant.


Riedel va ser el primer fabricant a tenir en compte les varietats del raïm per elaborar les copes de vi FOTO: RIEDEL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa