Tast de copes al Bages

La forma de la copa pot variar totalment la percepció d’un vi. Foto: Adrià Costa

La Confraria de vins del Bages enceta el calendari del 2013 amb el que anomenen un “tast tècnic”. Malgrat tot, avisen que “aquest nom no espanti ningú, atès que aquest cop repetim a petició popular!”.

Ja fa uns quants anys van tirar endavant un tast que ens demostrava que el vi no es pot beure en qualsevol copa, i que aquesta pot potenciar les qualitats del vi que tastem.

Per tant, aquest cop tornen a proposar un tast de copes, que dirigirà en Sebastià Lozano, sommelier del Petit Celler, que ja ha participat d’altres actes de la Confraria.

Segons que comunica la Confraria, “Els vins estan encara per determinar, però seran els que millor puguin mostrar les diferències que volem estudiar. En aquesta ocasió, tastarem 5 vins de cinc cellers diferents, però en copes diferents cada vi”. Per reforçar la importància del tast, afirmen que: “no oblidem, que a un tast de copes l’important és el receptacle, no perquè ens interessi la seva construcció, o la qualitat del vidre amb què està feta…” i ho reblen dient que “tots coneixem el petit ritual que guia qualsevol tast, la coreografia que fem abans de beure: com girem la copa per potenciar els aromes, com la torcem per què ens deixi veure els colors del vi… Doncs ara veurem la influència que la forma de la copa té sobre la percepció dels aromes i sabors del vi”.

El tast i sopar es farà al restaurant Cal Miliu de Rajadell.

Menú:

Primer plat: “Entrants de Cal Miliu”

Segon plat: Xai sense feina cuit a baixa temperatura amb praliné de fruits secs

Postres: Pastís cassolà

Cafè i “petits fours”

Fitxa:

 Dia: 31 de gener, dijous

 Lloc: Restaurant Cal Miliu (Rajadell)

 Hora: 9 del vespre

 Preu; tast i sopar: socis 30€; no socis 45€

El període d’inscripció finalitza el dilluns 28 de gener,la inscripció s’ha de fer a través del web de la Confraria de vins del Bages o al telèfon 609 88 66 34.

Nou comentari