El col·lectiu DO Original ha tastat els vins del celler empordanès La Vinyeta. Una seixantena de persones, dels 250 membres que té l’associació, han assistit al tast d’aquest dimarts a la tarda, un dels molts tastos que organitza DO Original per tal de difondre la cultura del vi entre els joves.

Els vins tastats han estat l’Heus Blanc, Heus Rosat i Heus Negre -vins joves de la collita 2009- i també el Llavors 08 i el Sols 07, “el vi més especial del celler” fet a partir de garnatxa dolça, segons fonts de La Vinyeta.

Tant La Vinyeta com DO Original són iniciatives molt joves però que amb poc temps han agafat molta força. El celler, de fet, s’ha sabut fer un lloc en el panorama vinícola català i, amb només tres anys, ha aconseguit reconeixements com l’elecció del seu vi Puntiapart com a vi negre del Centenari de la Costa Brava o el premi Laus d’Or pel disseny de l’etiqueta del vi Llavors.

L’associació DO Original, que va néixer l’octubre del 2008, ha aconseguit ja 250 socis i dur a terme un seguit d’activitatas – des de tastos, conferències, visites a cellers i xerrades divulgatives- que han dinamitzat la cultura del vi al barri del Raval de Barcelona, amb l’objectiu d’arribar a un públic jove. El local d’exposicions i conferències de DO Original està a la sala interior del restaurant Horiginal, del carrer Ferlandina del Raval.


Els tastos es fan al restaurant Horiginal del Raval FOTO: LA VINYETA


Al tast de La Vinyeta hi han assistit una seixantena de joves FOTO: LA VINYETA


Sols 07, del celler La Vinyeta FOTO: LA VINYETA


Josep Serra, enòleg i propietari de La Vinyeta, ha estat l’encarregat de dirigir el tast FOTO: LA VINYETA


Les activitats de l’associació DO Original van dirigides als amants del vi, en especial els joves FOTO: LA VINYETA


El celler de La Vinyeta està situat a l’Alt Empordà FOTO: LA VINYETA


Heus Blanc 2009 FOTO: LA VINYETA


Heus Negre 2009 FOTO: LA VINYETA


Heus Rosat 2009 FOTO: LA VINYETA


El col·lectiu DO Original organitza tastos periòdicament FOTO: LA VINYETA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa