VadeVi
Tast de raïms ecològics al celler Eudald Massana Noya

El celler Eudald Massana Noya, que des del segle XVIII elabora vins i caves al Penedès, ha fet aquest dissabte un tast de raïms ecològics. El mateix Eudald Massana i l’enòloga del celler Natàlia Duran han acompanyat els visitants del celler en una excursió de dues hores per tots els recons de la finca donant a conèixer els raïms que cultiva el celler.

D’aquesta manera, els visitants han pogut tastar i apreciar les diferències entre un macabeu que esta en el seu òptim estat de maduresa i un altre que encara esta verd per esser veremat, també han descobert la diferencia en el tast entre un xarel·lo en vas i un xarel·lo emparrat, les diferències entre un raïm de vinya vella i un de vinya jove. Altres varietats tastades durant la visita van ser la parellada, el cabernet sauvignon, el merlot, l’ull de llebre, el viogner i el petit verdot. Tots aquests raïms estan cultivats seguint les normatives de l’agricultura ecològica i també biodinàmica.

Després de la caminada per la finca, un bon esmorzar acompanyat de vi i cava de la casa i un intercanvi d’opinions sobre les sensacions experimentades han permès recuperar les forces al grup abans de continuar la visita pel celler: la zona de recepció de verema i vinificació on han tornat a sentir les sensacions del mostos que ja estan en plena fermentació de chardonnay, moscat i macabeu; la zona de tines on han pogut tastar els diferents mosts i descobrir els diferents estats de fermentació; la cava on han pogut veure el procés d’elaboració del cava, el degorjat en calent. Per acabar la visita un tast complet de tots els vins i caves del celler, destacant el xarel·lo Avi Ton i el cava Mil·lenni.


Un grup de visitants durant el tast de raïms al celler Eudald Massana Noya FOTO: EUDALD MASSANA NOYA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa