Tast de vins al sostre del Ripollès en solidaritat amb el gran incendi

El tast de vins va aplegar 150 persones al Puigmal. Foto: DO Empordà

El Puigmal va esdevenir aquest diumenge, per tercer any consecutiu, l’espai d’un tast de vins de l’Empordà. La DO Empordà escull aquest cim per tractar-se del sostre de les comarques gironines en una activtat que cada vegada té més acceptació. Enguany, a més, ha esdevingut un símbol de la fortalesa de la comarca després del gran incendi. Precisament, aquest dilluns s’ha donat per oficialment extingit un foc que ha afectat unes 14.000 hectàrees i va provocar la mort de quatre persones.

La convocatòria de la DO Empordà va ser tot un èxit: 150 persones i onze cellers. Enguany, segons els organitzadors, l’activitat volia simbolizar el valor de la fortalesa, tant necessari per a la ràpida recuperació de les terres i muntanyes afectades pel foc. A més, en record de l’incendi, es va llegir un poema de Carme Pagès titulat “Agni”, que està inspirat en l’infortuni i que es va deixar al peu de la creu que hi ha al cim del Puigmal.

El tast va comptar enguany amb els cellers Arché Pagès, Can Sais, Cooperatiu d’Espolla, Martí Fabra, Garriguella, Espelt Viticultors, Gelamà, Mas Pòlit, Pere Guardiola, Vinyes dels Aspres i la Vinyeta.

Es van poder tastar vins d’onze cellers. Foto: DO Empordà

Nou comentari