Tast de vins blancs de la DO Penedès a Vilassar de Mar

Divendres 20 de juliol es tastaran 4 vins de 4 cellers amb dos protagonistes principals: el xarel·lo i el Massís del Garraf

El proper divendres dia 20 de Juliol a les 20.30h i al restaurant la Nova Atlàntida de Vilassar de Mar, el Club del Vi del Maresme, format per Ferran Alcàcer i Miriam Codina, us proposa un nou Tast de vins blancs de la Denominació d’Origen Penedès.

Es tastaran 4 vins especialment seleccionats de 4 cellers amb dos protagonistes principals: el Xarel·lo i el Massís del Garraf. El Xarel·lo perquè tots els vins que es provaran s’elaboren principalment amb aquesta varietat autòctona catalana, però amb l’afegit que cada un d’ells té una particularitat que el diferencia dels altres. I el Massís del Garraf perquè 3 dels 4 cellers dels quals tastarem els vins estan en les immediacions de la serralada i perquè els 4 vins estan influenciats per la roca calcària, típica del Massís però també amb presència a altres zones del Penedès com Torrelavit.

Es tastaran els següents vins:

· Xarel·lo de Finca Viladellops

· Desig de Mas Candí

· Gran Caus Blanc de Can Ràfol dels Caus

· Pardas del Celler Pardas

El Club del Vi del Maresme va néixer amb l’objectiu de promocionar els vins catalans així com la gastronomia a la comarca del Maresme. El formen Ferran Alcàcer, enòleg al celler familiar AV Bodeguers i Miriam Codina, promotora i ideòloga del projecte. Aquest és el quart Tast que es duu a terme després d’haver-se endinsat en el coneixement de la DO Empordà en dues ocasions i de la DO Montsant en dues ocasions també. La proposta està tenint molt bona acceptació.

Els Tastos que s’organitzen solen ser amb públic reduït on en Ferran Alcàcer guia als assistents en primer lloc per la regió elaboradora per tenir un coneixement d’ubicació, tipus de sòls i climatologia i en una segona etapa s’entra en detall dels vins que es tasten, amb una explicació de les motivacions i filosofies d’elaboració de cada celler que ens ajuden a comprendre molt millor els seus vins. Normalment es tasten entre 4 i 5 vins i sol tenir una duració d’entre 1.30h i 2h.

El Club del Vi del Maresme està obert a tots els públics ja que previ al Tast i, en cas de ser necessari, s’explica el procés de tast. Les explicacions són dinàmiques i es fa participar molt al públic assistent.

Fitxa:

· Dia: 20 de Juliol

· Horari: 20.30h

· Preu: 20 €/Persona

· Lloc: Nova Atlàntida, c/Narcís Monturiol, 23 de Vilassar de Mar.

· Places: 20

Nou comentari