Tast dels grans vins de Torres de tot el món a Madrid Fusión

A l'acte hi van assistir prop de 80 sommeliers, restauradors i periodistes del sector

A Madrid Fusión si van poder tastar sis dels vins més prestigiosos que Torres elabora arreu del món. Foto: Manuel del Moral

El congrés gastronòmic Madrid Fusión va acollir un tast amb els grans vins que Bodegas Torres elabora als cellers que el grup vitivinícola penedesenc té a diverses zones del món.

L’inici del tast, dirigit per Vinyet Almirall i Victoria Pons, de Torres, va estar marcat per una breu introducció sobre la voluntat exportadora del celler al voltant del món.

Per això, es van presentar alguns dels seus vins més prestigiosos elaborats a diversos indrets: Marimar Acero 2009 (Russian River Valley, Califòrnia); Milmanda 2008 (D.O. Conca de Barberà); Marimar Cristina 2007 (Russian River Valley, Califòrnia); Mas La Plana 2008 (D.O. Penedès); Grans Muralles 2007 (D.O. Conca de Barberà) i Manso de Velasco 2007 (Regió de la Vall Central de Curicó, Xile).

Al tast, que es va desenvolupar dimecres 25 de gener, van assistir prop de 80 professionals, sumilleres, restauradores i periodistes del sector que van tenir l’oportunitat de gaudir i descobrir les característiques d’aquests prestigiosos vins.

El tast es va iniciar amb la degustació de dos vins blancs per, posteriorment, seguir amb els negres. Els blancs Marimar Acero 2009 i Milmanda 2008 van sorprendre els assistents, que van poder comprovar com dos vins elaborats amb la mateixa varietat de raïm, la chardonnay, poden donar un resultat tan diferent. En aquest cas és a causa de les diferències en els mètodes d’elaboració i fermentació, així com pel clima dels indrets on s’ha conreat el raïm, en aquest cas al Russian River Valley, de Califòrnia i la Conca de Barberà, respectivament.

Nou comentari