VadeVi
Tastos de vi a espais singulars per començar el Tocs de vi a l’Empordà

Els tastos de vins de la DO Empordà en edificis singulars han posat en marxa la quarta edició de la Fira Tocs de Vi de l’Empordà a Girona que té lloc del 3 al 5 de juny a la plaça Independència de la ciutat. Des d’aquest dimecres prop d’un centenar de persones ja han participat en els tastos programats a espais com Els Jardins dels Alemanys, el Museu del Jueus, el Museu d’Història o l’Església de Sant Lluc. Divendres i dissabte, la Casa Masó, una de les torres de la muralla o el Museu d’Art, entre altres, acullen més tastos de vins empordanesos. Les entrades per aquests tastos, a un preu de 7€, es poden comprar al web www.doemporda.cat Amb la compra de l’entrada, els participants rebran una invitació per a la Fira Tocs de Vi que inclou cinc tiquets per degustar vi i la copa de vi.

La fira de degustació de tapes i vins s’obrirà el divendres i s’allargarà fins diumenge al vespre. Una tretzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona participen en aquesta quarta edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de la plaça. L’horari serà de les 18 h a les 23.30 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 23 h. El preu del tastos de vi és de sis euros i inclou la copa i cinc tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és també de 5 euros i inclou 4 degustacions. En aquest cas, les entrades no es vénen per Internet i es podran adquirir a la mateixa fira.

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de les nova anyada. Per la seva banda, els restauradors de la plaça de la Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres.

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els organitzadors esperen repetir i consolidar les reeixides xifres de les dues primeres edicions amb prop de 10.000 participants i 50.000 degustacions entre vins i tapes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa