VadeVi
Tendències de tapatge segons el Concurs Mundial de Brussel·les
  • CA

El Concurs Mundial de Brussel·les, amb més de 7.000 ampolles destapades en la última edició, constitueix una eina que permet el seguiment de l’evolució dels sistemes de tancament de les ampolles i de la incidència dels problemes de “gust de suro”.

De les 6.511 ampolles presentades a concurs el 2011, la gran majoria (5.410) estaven tancades amb tap de suro (tap tradicional), 818 tancades amb taps a base de suro (aglomerat), 655 presentaven tap sintètic i 395 tap de rosca.

Aquestes dades confirmen que el suro es manté pel davant dels seus competidors directes, mentre que el tap sintètic està perdent terreny contra el tap de rosca.

Pel que fa als eventuals problemes de “gust de suro”, el 2011, dels 166 vins rebutjats pels jurats, 74 van ser identificant com “bouchonnés” i per primera vegada en l’existència del Concurs, aquest problema no va ser el principal defecte detectat; estan guanyant terreny els problemes de brettanomyces (llevats que causen l’olor de quadra), les oxidacions i altres problemes, com vins velats o tèrbols.

La taxa de vi amb problemes de suro es manté al voltant de l’1 % dels vins presentats, cosa que confirma les observacions anteriors.


EN LA ÚLTIMA EDICIÓ ES VAN DESTAPAR MÉS DE 7.000 AMPOLLES FOTO: CONCURS MUNDIAL DE BRUSSEL·LES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa