VadeVi
The Wine Advocate, la publicació del crític Robert Parker visita Catalunya

Jay Miller, mà dreta de Robert Parker, tastarà aquesta setmana a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), a Vilafranca del Penedès, els vins de les denominacions d’origen catalanes. Del resultat i valoració d’aquest tast en sorgirà la publicació de la prestigiosa Llista Parker que edita The Wine Advocate. El dia exacte encara no s’ha confirmat, encara que sembla que serà el dissabte o el diumenge.

Jay Miller és el responsable de puntuar els vins espanyols a la revista The Wine Advocate. A part dels vins espanyols, Miller també puntua els vins de Xile, Argentina, Washington, Oregon i Porto. Enguany, Miller celebra el seu 25è aniversari com a col·laborador més directe de Robert Parker.

Aquesta visita està organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’INCAVI, i per The Wine Academy of Spain, amb la coordinació del seu fundador Pancho Campo, primer Master of Wine de l’Estat.

Robert Parker és el gran gurú dels vins. Els elaboradors en els quals es fixi aquest nord-americà ben bé podran dir que els ha tocat la loteria, perquè la repercussió de les seves llistes és mundial. Venerat per molts i odiat per molts altres, cal reconèixer que tot el que toca ho converteix en or. Si un vi obté una bona puntuació en les llistes té el futur assegurat.


ORIOL GUEVARA, JAY-MILLER I PANCHO-CAMPO A VILAFRANCA DEL PENEDÈS FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa