VadeVi
Tomàs Cusiné ha elaborat un vi solidari amb el Japó

El celler Tomàs Cusiné de la DO Costers del Segre, ha elaborat un vi solidari amb els damnificats pel terratrèmol i posterior tsunami que l’11 de març passat van arrabassar el Japó. Han estat 500 ampolles d’un vi especial que el celler ha donat al seu distribuïdor el país asiàtic amb l’objectiu que els diners recaptats amb la comercialització de les ampolles vagin adreçats als afectats per la catàstrofe.

El celler és de creació relativament recent –la primera collita que van elaborar va ser la del 2003- però compta amb l’experiència que en Tomàs Cusiné va obtenir als cellers Castell del Remei i Cèrvoles, propietats ambdós de la família Cusiné, i que en Tomàs va deixar per iniciar aquest projecte personal, al poble del Vilosell, a les Garrigues.

El celler, que exporta gran part de la producció, té al Japó uns dels principals mercats a l’Àsia i manté unes excel·lents relacions comercials amb aquest país des de l’any 2009.

Les ampolles destinades a la causa japonesa han estat etiquetades de forma especial, gràcies a la col·laboració entre Xavier Bas, dissenyador gràfic del celler, i del mestre cal·ligrafista japonès Arai San, expert en l’art ancestral anomenat ‘shodo’. El resultat ha estat una imatge que combina la grafia corresponent al símbol ‘kokoro’, que significa ‘cor’, i l’anagrama corporatiu de l’empresa vitivinícola catalana.

El vi, els beneficis de la venda del qual seran destinats a les entitats que el criteri de l’importador japonès de Tomàs Cusiné consideri més adients, és un blanc amb el nom de la finca del qual procedeix, ‘La Serra’, i ha estat elaborat de forma monovarietal amb raïm chardonnay fermentat i criat durant sis mesos en bóta de roure francès de 225 litres.

A principis de juny, un cop embotellat i etiquetat a mà, el vi va ser transportat al Japó per ser distribuït entre els millors clients de l’empresa importadora, que ja n’han fet la reserva.


EL TOMÀS CUSINÉ LA SERRA 2010 ÉS UN MONOVARIETAL DE CHARDONNAY FERMENTAT I CRIAT EN BÓTA FOTO: TOMÀS CUSINÉ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa