Torna l’EcoSostenibleWine a Vilafranca del Penedès

El proper 6 de novembre el sector vitivinícola internacional debatrà el seu futur basat en la sostenibilitat i l'ecologia

L’anterior edició de l’EcoSostenibleWine va aplegar més de 500 persones. Foto: VADEVI.cat

El sector vitivinícola internacional es reunirà a Vilafranca del Penedès el proper 6 de novembre en el marc de l’EcoSostenibleWine per debatre i valorar conceptes tan importants i de gran valor per al futur del sector com són sostenibilitat i ecologia en pro de la protecció del medi ambient.

En aquesta tercera edició es reflexionarà sobre els sistemes de producció existents que tenen com a objectiu la protecció de l’entorn i valorar si són realment sostenibles des d’un punt de vista integral, atès que sovint, aquests sistemes no tenen en compte els nous reptes ambientals com són el canvi climàtic i les emissions de CO2, el consum d’energia, o l’escassetat d’aigua.

L’objectiu d’EcoSostenibleWine 2012 és debatre l’adaptació dels actuals sistemes de producció ecològica a l’escenari que planteja el canvi climàtic, especialment pel que fa a l’adaptació i la sostenibilitat de la vinya i el vi en un futur immediat. Un tema de gran interès pel sector vitivinícola i també pel consumidor.

Durant aquesta jornada reconeguts professionals en producció i recerca de vins i caves, elaborats sota criteris de sostenibilitat, exposaran les pautes i els mecanismes existents per a l’adaptació de la sostenibilitat a la vinya i el vi, valorant les possibilitats futures de crear una nova categoria de vins, els ecològics-sostenibles.

Nou comentari