Torna la gran mostra sobre el trepat, raïm autòcton de la Conca de Barberà

Trepat, varietat autòctona de la Conca de Barberà Foto: Wolfgang Lendl

Els dies 28, 29 i 30 de juny, Barberà de la Conca (Conca de Barberà) viurà una nova edició de la Festa del Trepat, una iniciativa nascuda fa quatre anys amb la voluntat de vincular el vi elaborat amb aquest raïm -autòcton de la comarca- amb l’art i el patrimoni cultural i monumental del municipi.

Els cellers que participen en la Festa del Trepat –que presenten els seus vins i caves elaborats amb aquesta varietat de raïm- comparteixen espai amb artistes de reconegut prestigi en indrets característics del poble i ofereixen als vianants el producte del seu treball i la seva inspiració.

Entre les activitats que es realitzaran en el marc de la Festa, hi ha jornades tècniques per a professionals del sector; xerrades divulgatives sobre el trepat; visites guiades a les vinyes; l’activitat Atrapa el trepat, un tast guiat de trepats; esmorzar popular; trobada de col·leccionistes de xapes de cava; tasts guiats dels diferents vins presents a la Festa; tallers infantils; concerts, visites guiades al castell i la cooperativa modernista… D’altra banda, les persones que visiten la Festa també poden gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica de tapes i menús preparats per a l’ocasió.

La Festa del Trepat s’adreça tant a persones amb un perfil professional i especialista del món del vi, en un sentit ampli, que volen conèixer les característiques i potencialitats del trepat, com a un públic en general, aficionat al vi i a l’art. Entre aquest segon, en destaca el turisme familiar i de cap de setmana, atret per l’oferta d’establiments turístics i pel patrimoni històric i cultural del municipi i de la comarca. Tota la informació està disponible en la nova web de la Festa del Trepat .

Nou comentari