Tornen les caminades amb lluna plena

La primera sortida serà al jaciment de la Font de la Canya, on s'ha documentat la primera vinya de Catalunya

Les passejades sota la lluna plena tornen a Subirats Foto: VADEVI.cat

L’Agrupació Activa de Subirats enceta la temporada de caminades amb la lluna plena, el divendres 26 d’abril. El destí serà el jaciment de la Font de la Canya, on s’ha documentat la primera vinya de Catalunya, al municipi d’Avinyonet, tocant a Subirats. En aquest jaciment s’han trobat llavors carbonitzades de raïm del segle VII aC, una talla de la deessa de l’agricultura, un símpulum (cullerot de bronze per servir el vi), àmfores i altres objectes interessants per a la història de l’agricultura al Penedès.

Amb el segell de l’Agrupació Activa de Subirats, l’activitat té diferents punts d’interès i tindrà sorpreses. La trobada serà el divendres 26 d’abril a les 20’30 al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, on l’arqueòleg Dani López explicarà amb imatges, la trascendència del jaciment. Tot seguit, començarà la caminada fins al turó de la Font de la Canya (ubicació del jaciment), on es comentaran in situ els treballs de recerca. Es soparà al mateix indret, amb la lluna de convidada, i el grup Filibusters de Vilafranca oferiran un concert de música dels Països Catalans. En els minuts de descans es sortejaran dues invitacions dobles per la caminada nocturna del divendres 24 de maig, a la Vinya pintada de l’artista Almirall-Llusià. Després es reprendrà la caminada per tornar a Sant Pau, enmig de vinyes i oliveres.

Cal dur sopar, aigua, calçat còmode, roba d’abric, una manteta per seure (o jeure a l’herba durant el concert), i una copa de cava (que l’organització omplirà). Es recomana deixar a casa el rellotge, el mòbil i la pressa. El preu de la inscripció és de 10 euros (per pagar el grup musical). Si sobren diners es destinaran a cobrir despeses de la trobada Pedra Seca Sense Fronteres que tindrà lloc a Subirats el 4 i 5 de maig propers. Inscripcions fins el 25 d’abril a rovenmi@gmail.com . Més informació als telèfons 650 473 639 i 93 899 40 34.

Nou comentari