VadeVi
Torre del Veguer Llum del Canigó blanc 2011: el vi del Pirineu
  • CA

El celler de la DO Penedès Torre del veguer també disposa de vinyes a Bolvir (Cerdanya) amb les que elabora el vi Llum del canigó Foto: VADEVI.cat

Torre del Veguer Llum del Canigó blanc 2011

Sense DO

PVP Aprox 7 €

Etiquetat en català

Tel.: 938 963 190

Web: www.torredelveguer.com

Parlar de vi elaborat al Pirineu pot semblar molt estrany, però en realitat no ho és tant perquè tradicionalment els masos s’havien elaborat vi per a l’autoabastiment i encara n’hi ha algun que ho fa, com és el cas de Joan i Xavier Gispert, pare i fill, a la seva masia a Pont de Bar (Alt Urgell).

A Cerdanya hi ha diverses vinyes com la de Cal Mateu, a 1.300 metres a Santa Llocaia (Alta Cerdanya) i que erròniament anuncien com les més altes d’Europa i amb les que s’elaboren unes 200 ampolles. En realitat, les que realment es consideren les més altes són a Girul, al terme de Meranges, a 1.700 metres. Són 600 ceps amb els que l’Albert Pons, del Mas del Cisco, i en Martí Panisello ja han elaborat les primeres ampolles de vi de gel natural de Catalunya.

Una mica més avall, a 1.400 metres i al terme d’Olopte l’Associació Gastronòmica del Pirineu també hi té plantat raïm que a diferència de la resta, és de varietats antigues pirinenques, les negres moné, mansés i aremon i de la blanca mollana.

Per la seva banda, el celler del Garraf Torre del Veguer també té una plantació a Bolvir a 1.200 metres, amb pinot noir, riesling i müller-thurgau. El president del celler, Joaquín Gay de Montellá, explica que esperen que aquestes varietats procedents del nord d’Europa s’aclimatin bé al clima fred de Cerdanya.

I mentre el primer vi negre encara està fent la criança en bóta, ja hi ha disponibles les primeres ampolles del blanc Llum del Canigó. És de color groc pàl·lid i reflex verdós. Les aromes són de fruita tropical, pinya, mango i d’albercoc, amb notes d’herba fresca, d’intensitat mitjana. A la boca té una entrada fresca, una amargor lleu i agradable, i això sí, com és d’esperar en un vi de vinya jove (quatre anys) i a tanta alçada, una mica curt al paladar, però es que per a vins corpulents Torre del Veguer ja ofereix els que elabora al Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa