VadeVi
Torres col·labora en l’ampliació d’una escola al Camerun
  • CA

Una imatge de l’escola de primària de Ndjoré

La Fundació Miguel Torres col·labora amb l’ONG Codes-Cam (Cooperació pel Desenvolupament del Camerun) en l’ampliació d’una escola rural al Camerun. El projecte preveu la construcció, en diferents fases, de 8 aules amb l’objectiu de millorar les condicions dels 400 alumnes de 6 a 12 anys inscrits a l’escola de primària de Ndjoré II, una localitat de 2.200 habitants situada a la regió central del país. Avui l’escola només té 4 aules que estan massificades i en condicions precàries.

La Fundació participa en la primera fase del projecte, que contempla la construcció de dues aules per al curs 2015-2016, amb la possibilitat de continuar finançant les següents fases. Aquesta iniciativa solidària de l’ONG barcelonina, focalitzada en el desenvolupament social del Camerun, compta amb la col·laboració tècnica de la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i la Universitat Sense Fronteres, i la implicació del que havia estat director de viticultura de Cellers Torres fins el 2009, Miquel Porta.

Fundada el 1986 i focalitzada en ajudes a la infància des del 2001, la Fundació Miguel Torres selecciona cada any un projecte impulsat per organitzacions públiques o privades. “El desenvolupament d’un país està molt relacionat amb l’educació, per això donem tanta importància als projectes dirigits a formar i educar als infants que podran contribuir a aquest desenvolupament”, assenyala Waltraud Maczassek, presidenta de la Fundació i esposa del president de Cellers Torres, Miguel A. Torres.

Aquest és el primer projecte al Camerun en el que col·labora la Fundació Miguel Torres, i el segon al continent africà. Les ajudes de la Fundació han arribat ja a 11 països de quatre continents per finançar la construcció d’un total de 14 escoles i cases d’acollida per a infants a Burkina Faso, Filipines, Xile, Espanya, l’Índia, els Estats Units, la Xina, Bèlgica, el Brasil, Mèxic i el Camerun.

Entre les col·laboracions més recents, destaca l’aportació el 2014 de 275.000 euros, superior a la mitjana anual destinada a aquests fins, per a la construcció d’una casa d’acollida per a 50 nenes en situació de desemparament i desprotecció familiar a la ciutat mexicana de Guadalajara, gestionada per l’associació sense ànim de lucre ‘Casa Hogar Alegría’.

A més de les ajudes a la infància, la Fundació Miguel Torres també col·labora amb projectes d’àmbit local per atendre a les famílies amb recursos limitats, amb donacions als bancs d’aliments i organitzacions com Càrites, Fundació Raval Solidari o Associació Ressò de Vilafranca del Penedès, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa