VadeVi
Torres llança el seu primer vi propi a la Xina en aliança amb cellers locals

Bodegues Torres ha presentat el vi Symphony Sèries, el primer elaborat a la Xina en col·laboració amb els cellers locals Grace Vineyard i que començarà a comercialitzar-se a partir d’aquest mateix mes. Es tracta d’un vi blanc elaborat amb raïm de la varietat muscat cultivada a la Xina i amb aromes florals.

El president de la companyia catalana, Miguel Torres, assegura que es tracta d’un vi del qual es produiran al voltant d’unes 12.000 ampolles, dedicades íntegrament al mercat xinès i que ja estan venudes gairebé completament: “Hi ha molt bona relació (amb Grace Vineyards), és també un celler familiar i l’any passat es va proposar fer un vi junts. Es van escollir vinyes, vam enviar tècnics i estic molt content perquè el vi és excel·lent”, ha assegurat el president de Torres. Grace Vineyards és una companyia vinícola creada per emprenedors xinesos i francesos el 1997 i la seu de la qual es troba a la província de Shanxi.
[[frase]]
La cooperació entre les dues empreses ve des d’anys enrere, ja que Torres la Xina -filial dels cellers al gegant asiàtic- distribueix els vins de Grace Vineyards a tot el país. De fet, Torres està present a l’Àsia des de mitjans dels anys 90, amb la marca Torres La Xina, que actualment és la segona firma més gran de distribució de vins al país, amb una facturació que el 2008 va superar els 10 milions d’euros.

El president de Bodegues Torres ha assegurat que per a aquest any espera arribar “als 12 milions d’euros de volum de vendes”, ja que es tracta d’un mercat amb molt de potencial i que la firma pot créixer amb ell. En aquest sentit, ha donat suport al desenvolupament del vi de l’Estat espanyol a la Xina, el vi que més es consumeix al país asiàtic i on s’enfronta a la presència arrelada de vins francesos, italians, sud-americans i australians. De fet, es preveu que per al 2011 la Xina consumeixi més de 8,1 milions d’hectolitres de vi, ascendint a la vuitena posició mundial.

“Cal venir a la Xina, cal estar aquí treballant, cal invertir”, ha afirmat Miguel Torres respecte a l’estratègia de creixement de la companyia que dirigeix. “El meu pare deia que per exportar vi cal fer un bon vi, parlar anglès i agafar l’avió”, ha sentenciat Torres.

Cellers Torres va tenir, a més, el reconeixement de la seva feina a l’Àsia aquest mes de març, quan la revista gastronòmica “Food & Wine Magazín” va elegir el seu negre Mas La Plana 2004 com a millor vi de l’any a la Xina.


Torres elaborarà 12.00 ampolles de Symphony Series anualment FOTO: TORRES LA XINA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa