VadeVi
Torres participa a la cimera sobre el canvi climàtic a Copenhaguen
  • CA

L’empresa Bodegas Torres ha estat escollida per formar part de l’informe de treball de la cimera de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic que té lloc a Copenhaguen del 7 al 18 de desembre. De fet, ja va participar en la conferència preparatòria de la cimera que va tenir lloc a Barcelona a principis de novembre oferint un sopar per una vuitantena de càrrecs polítics, administracions públiques i especialistes en medi ambient. Durant el sopar el president del grup Miguel Torres va donar a conèixer la política mediambiental de Torres i el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic.

Des de fa anys el celler s’esforça per reduir les seves emissions de CO2, reciclar les aigües residuals, utilitzar energies renovables i col·laborar en diferents projectes de protecció del medi ambient i de determinades espècies. És per això que recentment ha estat inclosa en el número 17 (el primer celler) d’una llista de les 50 entitats (empreses, persones i organitzacions) més compromeses en la lluita contra el canvi climàtic, elaborada per la revista Drinks Business.
[[frase]]
Torres, que a més de les 2.000 hectàrees de vinya, té 1550 hectàrees de bosc a l’Estat i 300 a Xile i participa en la protecció de l’àliga perdiguera -en col·laboració amb el Departament de Biologia Animal de la Universitat de Barcelona-, el còndor andí -juntament amb la Unió d’Ornitòlegs de Xile- i de diferents aus autòctones a les Illes Seychelles donant suport a l’associació Island Conservation Society.

Reduir el CO2
Torres destinarà 5 milions d’euros en col·laborar en projectes d’investigació que permetin reduir el CO2 i, de fet, ja està treballant experimentalment al celler de Pacs en la recollida i canalització del CO2 que es desprèn de la fermentació dels vins. Es tracta de fixar-lo a través d’un llit d’algues, cosa que permet immobilitzar el gas i evitar que s’acumuli a la troposfera causant l’efecte hivernacle.

A banda d’això, el celler promou l’ús d’energies renovables que també evita les emissions de CO2. Té 12.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques al celler de Pacs del Penedès que permeten cobrir l’11% de l’energia elèctrica i el 50% de l’aigua calenta que consumeix el celler. L’objectiu, però, és arribar en els propers anys al 15 i el 70% respectivament. A més, Bodegas Torres depura les aïgües i en reutilitza un 15%, un percentatge que pretenen augmentar fins al 40% en els propers anys.

Bodegues Torres està renovant progressivament la flota de vehicles dels representants del celler per substituir-los per vehicles híbrids, i des del 2007 utilitza una furgoneta elèctrica pel repartiment a Barcelona.

Una de les altres fonts d’energia renovables que el celler vol potenciar és la biomassa. Segons fonts de Bodegas Torres, cada any es genera 6 milions de quilos de rebuig a base de la brisa i la rapa procedents del raïm. Aquests milions de quilos, mitjançant un procés de gasificació, es podrien aprofitar per obtenir energia elèctrica, calories i frigories. Per això Torres vol iniciar en els propers mesos un macroprojecte per aprofitar aquest potencial.

Tot i això, Torres està buscant nous escenaris per adaptar els ceps a la nova realitat climàtica, en aquest cas a Tremps, al pre-Pirineu, a 900 metres d’alçada.


Des del 2007 Torres realitza el repartiment a Barcelona amb una furgoneta elèctrica FOTO: BODEGAS TORRES


Vinyes de Torres a Tremp FOTO: BODEGAS TORRES


Torres vol aprofitar els 6 milions de quilos de brisa i rapa que genera anualment per fer-ne energia FOTO: BODEGAS TORRES


Plaques fotovoltàiques al celler de Pacs del Penedès de Bodegas Torres FOTO: BODEGAS TORRES


Llit d’algues per absorvir el CO2 de la fermentació per fotosíntesis FOTO: BODEGAS TORRES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa