VadeVi
Torres treu la primera gamma de vins ecològics

Els vins Nerola, de la DO Catalunya, són els primers vins catalans ecològics que elabora Bodegas Torres. Llançat al mercat a l’any 2002, Nerola responia a la demanda d’una jove generació de consumidors, amb un disseny avantguardista i una elaboració a força de varietats mediterrànies. Ara, a més, passa a fer-se a partir d’agricultura orgànica i obté el segell certificador d’aquest tipus de viticultura.

“L’ecologia és un dels valors tradicionals de la família Torres”, han explicat fonts del celler. A més de dur a terme una agricultura integrada (sense d’insecticides i herbicides), en les vinyes de Torres l’agricultura ecològica guanya terreny dia a dia, ja que en el 100% de les vinyes de Califòrnia, en més del 30% de les de l’Estat espanyol i prop del 15% de les de Xile ja es treballa amb viticultura ecològica. A més, Bodegas Torres té previst seguir en aquesta línia de treball i anar ampliant la seva gamma de vins ecològics.

Segons ha explicat Torres, el pas a l’agricultura orgànica ha comportat un canvi en els cupatges per a elaborar Nerola, però no en el seu esperit: “segueixen sent vins moderns, mediterranis i contemporanis” afirma el celler.

El Nerola Blanc 2008, elaborat amb xarel·lo i garnatxa blanca, és un vi d’aroma fresca i de fruites, amb un paladar ampli i equilibrat, cremós i amb una fina acidesa que deixa un finald e boca sec i agradable. El Nerola Negre 2008, fet amb sirà, merlot i ull de llebre evoca l’olor de les confitures sobre fons de tòfona, pa torrat i oliva negra. En el paladar apareixen matisos especiats amb taninos que proporcionen una sensació d’equilibri en boca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa