Bodegas Torres acaba d’iniciar la verema d’alguns dels vinyars que té situats en diverses localitats catalanes. Des de dilluns 22 d’agost s’estan recollint els raïms de garnatxa blanca de la Terra Alta, moscatell de Frontignan del Garraf, chardonnay de la finca de Milmanda, a la Conca de Barberà, i pinot noir de la finca Mas Borràs a l’Alt Penedès .

La verema enguany s’ha avançat una setmana a les previsions que es tenien degut a l’augment de les temperatures per l’onada de calor de les dues últimes setmanes, que ha fet incrementar els graus d’alcohol potencial del raïm molt de pressa.

El cicle de la vinya es va iniciar amb una brotada més o menys primerenca a causa de que l’hivern no va ser molt rigorós. El desenvolupament vegetatiu de la vinya al llarg de l’any ha estat marcat per una primavera freda i plujosa que va fer estar molt atents els tècnics per tal d’evitar infeccions de míldiu i un quallat desigual en alguna varietat, tot i que finalment la producció serà similar a la d’altres anys.

L’estiu ha estat molt suau i fresc, però tot i això, les altes temperatures finals han avançat la maduració. Fins ara, la sanitat del raïm és excel·lent atès que les condicions de temperatura i manca de pluges d’aquest últim període han impedit la proliferació de la botritis.


EL CHARDONNAY DE LA FINCA MILMANDA, A LA CONCA DE BARBERÀ, ÉS UN DELS PRIMERS RAÏMS QUE VEREMA TORRES FOTO: BODEGAS TORRES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa