Acompanyats dels representants dels cellers participants, un total de set 4X4 vam ascendir per les muntanyes que envolten Torroja per contemplar des de dalt les vinyes que produeixen els vins d’aquest poble de la DOQ Priorat. El celler amfitrió, Trio Infernal, va mostrar els ceps d’on neixen els seus vins, i va explicar les característiques del terreny, així com la dificultat de veremar aquestes terres per la mateixa orografia on creixen els ceps.

Acabada la visita entre vinyes, a l’Allotjament Rural Cal Compte s’havia preparat el tast de 28 vins, tots decantats i numerats. El tast a cegues no va deixar indiferent ningú, ja que ni els mateixos expositors sabien quin decantador portava el seu vi. Es van fer travesses entre els assistents en l’intent de descobrir quin era cada vi, mentre es marcaven les característiques de cadascun.

Els cellers participants eren: Combier-Fischer-Gerin de Trio Infernal, Escoda Pallejà, Francès- Bretón, Germans Sabaté, Heid-Marquès, Ismael Biosca, Llicorella Vins, Mayol Viticultors, Sabaté i Mur Vinaters, Terroir al Límit, Vins d’Alta Qualitat- Rotllan Torra i Aixalà Alcait.

Mentre arribava el refrigeri pels afamats tastadors, també ho va fer la llista que descobria els noms de cadascun dels vins tastats.
Després, un passeig pel poble fins a la piscina municipal, on tothom que ho volgués podia participar en el tast que els mateixos cellers oferien pel públic. Un concurs de tast a cegues entre els assistents, va ser l’acte que va culminar la 3ª Nit dels vins del Poble de Torroja del Priorat.

L’ajuntament del poble, els cellers participants i tots els que col·laboren en l’organització es mostraren satisfets de l’alta participació i tenen previst seguir organitzant aquesta nit de vins en els propers anys.


EL TAST DELS VINS ES VA FER RIGOROSAMENT A CEGUES FOTO: JORDI ALCOVER

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa