VadeVi
Torta del Casar i cava protagonitzen un taller de tapes al Mercat de la Boqueria

Institut del Cava i Consell Regulador de la DOP Torta del Casar varen organitzar el taller de Tapes i Maridatge de Cava a l’Aula de Cuina del Mercat de la Boqueria, destinat als clients. Javier Muñoz, director del Consell, va realitzar un tast horitzontal on es varen comparar les propietats organolèptiques dels formatges DOP Torta del Casar de diferents “formatgeries”, a més d’explicar el procés d’elaboració i conservació.

La sommelier Mireia Mòdol va parlar de les característiques del cava i del seu maridatge amb el formatge emparat sota la Denominació d’Origen Protegida, destacant que “La Torta del Casar és un formatge de pasta tova, molt cremós. D’aroma intens, sabor poc salat i lleugerament amarg que marida a la perfecció amb el cava, que fa que s’equilibrin les sensacions més destacades de la Torta del Casar i potencien les seves característiques.” El cuiner basc establert a Catalunya Iker Erauskin va elaborar en viu diverses tapes on la torta i el cava varen ser els protagonistes.

Amb aquesta acció el que es pretén és apropar els barcelonins al formatge artesanal extremeny més famós, així com divulgar i fomentar el seu consum i cultura de la mà del cava. Ambdós productes treballen plegats per aconseguir que es consumeixin de forma habitual sense haver d’esperar un moment especial o celebració.

Institut del Cava, format per 70 cellers, representa el 92% de la producció total de cava i el 95% de les exportacions.


Maridatge cava i torta del casar a La Boqueria FOTO: INSTITUT DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa