Tortell Poltrona al Capritx amb el Segura Viudas Torre Galimany

Tortell Poltrona amb el Xef del Capritx, Artur Martínez. Foto: COMRàdio

Aquest dilluns han començat les emissions del programa de COMRàdio Dinem i en parlem . El primer programa s’ha desenvolupat al restaurant Capritx de Terrassa, on el xef, l’Artur Martínez, ha rebut la visita del pallasso Tortell Poltrona.

Cada poble té una cuina i un pallasso, dos elements que van més lligats del que sembla. El xef ha proposat al Tortell un tastet de diversos plats: bombó de formatge i tomàquet; rovell d’ou farcit de crema de farigola i croquetes de sobrassada amb allioli de mel.

Joan Nebot ha proposat de combinar-los amb un cava de xarel·lo amb criança en bóta, el Segura Viudas Torre Galimany, un escumós especial, elaborat bàsicament amb xarel·lo, amb una part del vi criat en bóta, amb un preu de venda realment ajustat: uns 12 euros.

El cava és el vi més versàtil dels elaborats a Catalunya i permet combinar-lo encertadament amb aquest tastet de diversos plats. D’una banda, l’acidesa del cava neteja el paladar del rovell de l’ou. D’altra, les aromes torrades de la criança en bóta combinen amb el torrat de la croqueta.

Artur Martínez en destaca la complexitat aromàtica de la combinació de la fruita madura i les notes de la criança. Espurnejant com l’humor del Tortell Poltrona.

Però tot no s’acaba aquí, i el pallasso explica la seva relació amb la cuina i fa una repassada a diversos temes d’actualitat amb el seu humor punyent. Per la seva banda, el xef Artur Martínez explica els plats que prepara i la filosofia que s’amaga al darrere de la seva cuina.

Es pot escoltar l’àudio del programa sencer al bloc del Dinem i en parlem .

Nou comentari