Tres cellers catalans entre els cent millors del món

L’Associació Mundial de Periodistes i Escriptors de Vins i Licors publica anualment des de 1996 el llistat amb les Millors Societats Vitivinícoles del Món

Codorníu, Castell Peralada i Bodegas Torres són els tres cellers catalans que apareixen al rànquing de les 100 millors companyies vitivinícoles del món que elabora l’Associació Mundial de Periodistes i Escriptors de Vins i Licors (WAWWJ).

Amb un total de 997 punts, el Grup Codorníu assoleix el setzè lloc gràcies als 53 guardons que van obtenir els seus vins en concursos internacionals al llarg del passat any, seguit de Castell Peralada, que es col·loca al lloc número 62, amb 20 premis. El tercer grup català que entra al top 100 és Bodegas Torres, al lloc 88, amb 509 punts i 29 guardons.

La classificació l’atorga la WAWWJ en funció dels premis obtinguts en concursos internacionals de vins. No tot els concursos puntuen igual, d’aquí que, amb menys guardons, el celler del Castell Peralada estigui per davant de Bodegas Torres en puntuació.

A més, Castell Peralada col·loca també dos dels seus vins al rànquing dels millors de l’any: Finca Malaveïna 2008 ocupa la posició número 11 (sis guardons que sumen 187 punts) i el 5 Finques 2007, el lloc 23 (4 guardons, 158 punts).

El celler més ben classificat del món és el nord-americà Ernest and Julio Gallo Family, amb 221 guardons i 4077 punts.

L’Associació Mundial de Periodistes i Escriptors de Vins i Licors (WAWWJ), que reuneix periodistes, escriptors, comunicadors i autors de pàgines web de tot el món; publica anualment des de 1996 aquest llistat amb les Millors Societats Vitivinícoles del Món.

Nou comentari