VadeVi
Tret de sortida del Most Festival amb homenatge a Benet i Jornet i Nissaga de Poder

Biel Duran, actor penedesenc i un dels membres del repartiment de Nissaga de Poder va ser el mestre de cerimònies de la gala inaugural de la sisena edició del Most Festival.

El festival que combina cinema i vi va lliurar el primer dels seus premis honorífics a l’autor dramàtic Josep Maria Benet i Jornet, pare de la mítica sèrie de TV3 que aquest any compleix 20 anys i que durant dos anys, va omplir la sobretaula de Catalunya.

La temàtica en el seu moment va ser molt trencadora perquè la sèrie se situava al Penedès i moltes de les trames estaven relacionades amb l’activitat de les famílies protagonistes, totes elles dedicades al món del vi i del cava.

Josep Maria Benet i Jornet va recollir el premi visiblement emocionat de la mà d’alguna dels actors de la sèrie.

La inauguració es va cloure amb la projecció, per primer cop a Catalunya. de Maria y los demàs, de la directora barcelonina Nely Reguero que va ser present a l’acte.

S’obren així 10 dies de cinema, vi i cava, amb 34 treballs que participen a concurs a la secció Collita 2016.

La primera projecció dels films que entren a concurs es farà avui, al Teatre Casal de Vilafranca del Penedès, amb el passi de Priorat. El documental de David Fernández de Castro en el que relata què va passar a finals del 80 que va canviar la dinàmica del vi a tot la comarca.

A l’acte que presenta la periodista Ruth Troyano, hi seran presents el productor de la pel·lícula així com també René Barbier, un dels considerats 5 magnífics de l’any 89.

Al mateix acte es lliurarà l’altre premi Most, en aquesta ocasió pel sommelier Josep Roca.

Trobareu tota la infomració dels Most Festival aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa