Trinxa els sarments i enriqueix el sòl

El Departament d'Agricultura ha organitzat per a la setmana vinent la jornada de camp ?Demostració de màquines trinxadores de restes de poda en vinya'

El trinxat dels sarments i restes de fusta a la pròpia vinya permet restituir al sòl una part de matèria orgànica. Foto: VADEVI.cat

El Departament d’Agricultura (DAAM) ha organitzat per a la setmana vinent diverses jornades i seminaris tècnics arreu de Catalunya adreçades al sector agrari, dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT).

Així, el director dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, inaugurarà divendres, 18 de gener, a les 10:00 hores, la jornada de camp ‘Demostració de màquines trinxadores de restes de poda en vinya’, que se celebrarà a la Unitat Experimental de la Terra Alta, a Gandesa (carretera de Gandesa a Vilalba, quilòmetre 2).

La mecanització integral del conreu de la vinya ha comportat l’eliminació o reducció de totes les feines manuals del cultiu. La recollida dels sarments i fusta de poda s’ha mecanitzat de forma parcial ja fa molts anys, però sovint els sarments recollits es cremen al propi camp o es guarden per tal d’utilitzar-los com a combustible.

El trinxat dels sarments i restes de fusta a la pròpia vinya permet restituir al sòl una part de matèria orgànica i millorar la relació carbó nitrogen, a la vegada que elimina les feines de recollida i transport de les restes de poda, abaratint-ne el cost.

Altres jornades tècniques previstes per a la setmana vinent:

Diferents estratègies de reg en vinya – II Jornada tècnica de reg en vinya

Dijous, 17 de gener de 2013

8:30 hores

Bodegues Raimat

Carretera Lleida, s/n.

Raimat (Lleida)

Nou comentari