Triomf de De Muller al Concurs de Vins de la DO Tarragona

L'empresa de Reus acapara sis dels nou primers premis de la XVIII edició del certamen

Un moment del tast de vins de la DO Tarragona Foto: VADEVI.cat

Llistat de Premis del XVIII Concurs

La XVIII edició de Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, que convoca el Consell Regulador de la DO Tarragona, ha repartit els seus premis entre vuit cellers: De Muller, Vinícola de Nulles, Vins Padró, Celler Pedrola, Estudi BL/Josep M. Saumell, Cooperativa de Vila-rodona, Mas Vicens i Cooperativa de Rodonyà. Ha estat l’empresa reusenca De Muller la que ha obtingut més primers premis, en concret en sis de les nou categories a les que es presentava (Blanc aromàtic, Blanc Fusta, Vi Escumós, Negre Criança, Vi de licor sec i Vi de licor dolç) mentre que la resta de primers premis han estat per la Cooperativa de Vila-rodona amb el Flama Roja (vi blanc sec), la Vinícola de Nulles amb l’Adernats Rosat (rosats) i Vins Padró de Bràfim amb l’Ipsis Negre Ull de Llebre-Merlot (negre jove). També han obtingut segons premis Mas Vicens de Cabra del Camp, Estudi BL/Josep M. Saumell de Rodonyà, la Cooperativa de Rodonyà i el Celler Pedrola de Miravet.

Els premis es lliuraran el proper dia 1 de juny en un dels actes paral·lels a la celebració de la propera edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de juny a la Rambla Nova de Tarragona.

El panell de tast que ha valorat els 82 vins que s’han presentat en el concurs estava format per 21 especialistes (enòlegs i somellers) que es van reunir aquest dimecres a l’Aula de Tast de la Facultat d’Enologia de la URV. La presidenta del jurat ha estat un any més la professora de la Facultat d’Enologia, Montse Nadal, que un cop s’han realitzat els tastos ha valorat l’esforç que molts cellers han fet en la vinificació de les diferents varietats de raïm blanc com el xarel·lo, el macabeu o el muscat i ha assegurat que “s’ha ampliat la diversitat d’aquests vins”. També ha afirmat que els vins blanc en fusta mantenen la línea de qualitat encetada ja fa uns anys, tot i que encara hi ha pocs cellers que s’hi dediquin. Així mateix, Nadal ha destacat l’interessant risc que prenen alguns cellers amb nous cupatges entre varietats com el sumoll, el syrah, l’ull de llebre o les garnatxes, aconseguit gran varietat d’estils que han de fructificar encara molt més en els propers anys. La presidenta del jurat també ha dit que destaquen alguns vins negres de criança amb aromes molt intensos mentre que, com sempre, els vins dolços i de licor mantenen la fama i el prestigi històric dels Tarragona Clàssics, els grans ambaixadors de la DO Tarragona.

Nou comentari