VadeVi
Turó d’en Mota de Recaredo representa el millor del cava, segons «Le Monde»
  • CA

El diari francès Le Monde afirma en un article sobre vins escumosos que Turó d’en Mota de Recaredo representa “el millor del cava”: una única vinya plantada el 1940, una única varietat (xarel·lo) i una clara voluntat d’elaborar un cava de terrer capaç de representar una petita porció del paisatge de l’Alt Penedès. El reportatge, signat per la corresponsal Sandrine Morel, destaca també l’important paper dels petits viticultors del Penedès per a difondre el prestigi i la qualitat del cava en els mercats internacionals.

Sota el títol “Le domaine Recaredo refait pétiller le cava”, la capçalera francesa posa èmfasi en la recerca per part de la família Recaredo d’una identitat pròpia en l’elaboració de caves Brut Nature Gran Reserva a partir del cultiu de 50 hectàrees de vinyes pròpies treballades de manera biodinàmica des de ara fa una dècada. El diari recull les paraules del director de Recaredo Ton Mata, qui assegura que “és important no demanar a la terra produir més del que pot”.

El caràcter distintiu de la varietat xarel·lo –que representa el 50% del cultiu a Recaredo–, així com el fet de renunciar a les varietats chardonnay i pinot noir a partir de les collites 2014 per potenciar el raïm del Mediterrani són lloats per Le Monde com a senyes d’identitat que aporten diferenciació i personalitat pròpia a Cava Recaredo, juntament amb l’aposta per l’ús del tap de suro durant la criança en la totalitat de la producció i el desgorjat manual de l’ampolla a temperatura fresca i natural de la cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa