VadeVi
Un 20% més de cellers a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Aquest any “la Mostra ha incrementat en un 20% els cellers participants”, segons han informat fonts de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi). Segons l’Incavi això demostra que la mostra ha esdevnigut “un referent del sector vitivinícola en la divulgació i promoció dels seus productes a la ciutat de Barcelona”. I és que aquest any la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que se celebrarà del 23 al 26 de setembre coincidint amb les festes de la Mercè, arriba a la 30a edició.

El Secretari General del DAR, Xavier Castella, inaugurarà la Mostra juntament amb el director general de l’INCAVI, Oriol Guevara, i el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Jordi Valls. La inauguració es farà el mateix dijous 23 de setembre al Moll de la Fusta a partir de les sis de la tarda.

L’any passat unes 200.000 persones van passar per la Mostra al llarg dels quatre dies i s’espera que aquest any la xifra sigui similar. Les principals novetats són la posada en marxa de l’espai de Musiques i Vi de Catalunya, un maridatge dels vins de la mostra amb actuacions de musiques en viu; el Celler de la Mostra on-line que estarà dintre de la botiga i un nou espai de petit format per fer tastos. Diferents denominacions d’origen catalanes organitzen tastos durant els dies de la mostra.

Programa Complert:

Dijous 23 de Setembre de 2010
18:00 hores Inauguració XXX Mostra de Vins i Caves de Catalunya, a càrrec del Secretari General del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Sr. Xavier Castella, l’Hble. President de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Sr. Jordi Valls, i el Director General de l’INCAVI. Sr. Oriol Guevara.

19:30 hores Tast de la Denominació d’Origen Terra Alta sobre els “Els vins blancs de Garnatxa blanca:Una alternativa als blancs de l’atlàntic”. Els vins blancs emparats per la DO “Terra Alta” elaborats a partir de la Garnatxa blanca representen avui un dels principals exponents dels vins blancs del Mediterrani. Més informació i inscripcions a info@doterraalta.com

Divendres 24 de Setembre de 2010
12:00 hores Tast de vins del celler El Masroig, inscripcions a comandes@cellermasroig.com

13:00 hores Música i Vi, Swing, soul, blues i funky un maridatge màgic. Entrada lliure.

17:00 hores Tast de vins a càrrec de FIVIN, “Wine in moderation”, tast dirigit pel Sr. Jordi Bort, President de l’Associació Catalana de Sumillers.

18:00 hores Tastos de 3 vins de la DO CATALUNYA. Més informació i inscripcions a www.do-catalunya.com

Dissabte 25 de Setembre de 2010
12:00 hores Presentació de la nova copa especialment dissenyada pels vins de la Denominació d’Origen Montsant. Inscripcions a info@montsant.com

13:00 hores Tast de vins de la Denominació d’Origen Penedès. Inscripcions a dopenedes@dopenedes.es

19:00 hores Tast de Vins del Celler Carol Vallès. Inscripcions a info@cellerscarol.com

Diumenge 26 de Setembre de 2010
12:00 a 14:00 hores XIV Diada d’Intercanvi de Plaques de Cava. Organitza Col·leccionistes de plaques de cava.

13:00 hores Música clàssica, quartet de corda i Vi, un maridatge en harmonia. Entrada lliure.

17:00 hores JAZZ i Vi, Jam Session en viu. Entrada lliure.

20:00 hores Rave Vintaix, és una tast ‘hedonista’ i per als no entesos, on descobrir la riquesa enològica de Catalunya, conèixer alguns elaboradors i gaudir de la música entre copa i copa. Es farà una tast de blancs i negres. Inscripcions a info@vintaix.com.


Cartell de la 30a Mostra de Vins i Caves de Catalunya FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa