VadeVi
Un celler centenari de Barcelona recull 500 firmes en una setmana per evitar que l’ajuntament el tanqui

El propietari del celler Jané, Pere Jordi Jané, ha recollit 500 firmes en una setmana en contra del tancament del seu establiment, un local obert el 1849 al cèntric barri barceloní de Sant Pere i Santa Caterina, situat en una illa afectada per un procés d’expropiació forçosa.
Jané porta lluitant des de febrer contra l’Ajuntament per no veure’s obligat a tancar el seu negoci.

El consistori ha expropiat el celler, juntament amb altres edificis del mateix carrer, per construir un equipament i una plaça, segons ha explicat el propietari. Jané ha demanat que si no li deixen continuar el negoci en el mateix lloc, almenys li deixin fer-ho en un altre local, uns metres més a dalt.

L’actual local es troba situat al número 6-8 del carrer Mestres Casals i Martorell i el consistori preveu ensorrar els edificis del número 2 al 16, de manera que Jané demana traslladar-se al número 18. El problema és que l’Ajuntament només li ofereix, “com a màxim”, la llicència de celler i, d’aquesta manera, la gent no podria prendre res ‘in situ’, perquè el pla d’usos de Ciutat Vella no permet l’obertura de nous bars en aquesta zona. És per això que Jané demana comprensió al consistori en tractar-se del “trasllat d’un negoci ja en funcionament i no d’una nova obertura”.

D’altra banda, lamenta que la normativa municipal actual no contempla la denominació de “taverna” amb la qual es va obrir el negoci, per la qual cosa “hauria de reconvertir-lo en un restaurant o un establiment de degustació” que no s’ajusten al tipus de servei que ofereix el celler. “Només m’ofereixen la de ‘colmado’ “, afegeix Jané.

La família Jané, que regenta el celler des de 1960 i que en els últims temps ha vist com establiments tradicionals del barri eren substituïts per locals ‘fashion’, diposita les esperances en la reunió amb la regidora del districte de Ciutat Vella, Itziar González, que hauria de celebrar-se el mes de setembre. “Fa més d’un any que espero”, assegura Jané.

Pere Jordi Jané agraeix el suport dels veïns que s’han bolcat per preservar el local: “fins i tot hi ha gent que ve expressament per signar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa