VadeVi
Un celler de Costers del Segre guanya una medalla de plata al concurs internacional de vins d’ull de llebre

Celler Cercavins, pertanyent a la DO Costers del Segre, ha guanyat una medalla de plata en el concurs internacional de vins elaborats amb ull de llebre. El vi en qüestió és el Bru de Verdú, elaborat amb ull de llebre i sirà. Aquest celler creat al 2003, és originari de Verdú, de la subzona de les Valls del Riucorb, on el clima és extremadament sec i de terreny molt pobre en matèria orgànica, quasi àrida. La producció prové d’una selecció de raïm propi collit a mà al seu moment òptim.

La V Edició del Concurs Itinerant Internacional de Vins “Tempranillos al Mundo”, s’ha celebrat a Estocolm (Suècia) del 26 al 29 de maig de 2009. Hi han participat 371 vins procedents d’Europa, Amèrica i Oceania que van ser tastats “a cegues” per un jutjat format per 27 membres, dels que 11 eren suecs, 10 espanyols i la resta d’Argentina, França, Itàlia i Portugal.

Aquesta és una de les 62 medalles d’argent atorgades pel jurat que també va lliurar 1 Gran Medalla d’Or i 46 Medalles d’Or. El concurs està organitzat per la Federación Española de Asociaciones de Enólogos (FEAE), amb la col·laboració del Instituto Español de Comercio Exterior (ICEX) i el reconeixement oficial del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. L’objectiu és potenciar la producció i elaboració de vins de gran qualitat basats en la varietat ull de llebre i donar a conèixer en el comerç internacional i entre els consumidors estrangers la riquesa vitivinícola d’aquesta varietat.

Els vins de Cercavins han tingut una excel·lent acollida des de la primera anyada, amb reconeixements a la alçada d’un Vinalies d’Or, un Zarcillo de Plata, dos Bacchus de Plata, dos Tempranillo d’Or ( una al 2006 i una al 2007), una Medalla d’Argent al Concours Mondial de Bruxelles 2006, una Medalla d’Or a Seléctions Mondiales des Vins Canada, 1 Medalla d’Argent al The International Wine And Spirit Competition, i una Medalla d’Or al Giroví 2008.


Bru de Verdú és un vi negre elaborat amb ull de llebre i sirà FOTO: CELLER CERCAVINS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa