VadeVi
Un centenar de persones a la clausura del “Jazz & Vi amb DO Tarragona”

El Jazz & Vi amb DO Tarragona s’ha celebrat al Palau de Congressos Foto: DO Tarragona

La iniciativa de la DO Tarragona, que s’ha celebrat al Palau de Congressos, ha esta un èxit atès que s’han exhaurit totes les localitats per les tres sessions.

“Walking”, una de les composicions clàssiques de Miles Davis, o l’estàndard “Autumn Leaves” de Joseph Kosma, són dues de les peces escollides pels músics de jazz Xavi de la Salud i Jorge Varela per maridar amb els vins de la DO Tarragona en la tercera i última sessió del maridatge “Jazz & Vi amb DO Tarragona”, una nova iniciativa del Consell Regulador de la DO Tarragona per promocionar el vins d’aquesta denominació d’origen ara que s’acosten les festes de Nadal.

Durant tres dijous consecutius, la sala Genius del Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha realitzat tres maridatges amb la participació de tres duets de músics de jazz del Camp de Tarragona que s’han encarregat de maridar 18 vins de la DO Tarragona amb 18 composicions de jazz, ja siguin temes propis del músics o diferents estàndards del jazz.

Totes les sessions s’han omplert amb un centenar d’aficionats al vi i al jazz. L’enòloga Pepa Menchón s’ha encarregat de dirigir els tastos i de respondre els dubtes dels assistents als maridatges.

Abans de la sessió de Xavi de la Salud i Jorge Varela, també havien actuat Xavier Pie (saxo) i Ignasi González (contrabaix) que van maridar els vins de la DO Tarragona amb peces com “Vermell i taronja” del propi Pié, “It don’t mean a thing” de Duke Ellington o “The shadows of your smile” de Johnny Mandel; i el duet format per Gerard Marsal (saxo i flauta) i George Olshanestsky (guitarra espanyola) que van interpretar peces com ara la composició pròpia “Sirah”; l’adaptació de la cançó de Lluís Llach “El meu país és tan petit” en clau de jazz o la música de les pellícules “La vida es bella” i “Días de vino y rosas”, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa